Setari Cookie-uri

Beneficiile morcovilor. Cum trebuie sa-i mananci ca sa vindeci mai multe boli

Despre beneficiile unui obicei pe care il au tot mai multi romani, acela de a manca un morcov crud pe zi, se pot scrie tratate intregi.

Cunoasteti zicala despre doctorul tinut departe de casa cu ajutorul unui mar pe zi? Fireste! Chiar daca asupra binefacerilor marului nu ne indoim, trebuie sa va spun ca acest slogan este un artificiu de marketing inventat de producatorii americani de mere la inceputul secolului 20.

Ei bine, mai invatam astazi un slogan, care nu e niciun artificiu, ci o realitate. Dupa modelul "portocaliul este noul roz", aflati ca noul mar este... morcovul.

Despre beneficiile unui obicei pe care il au tot mai multi romani, acela de a manca un morcov crud pe zi, se pot scrie tratate intregi. Stie toata lumea ca substanta care da culoare acestei legume indragite de iepuri, carotenul, este responsabila pentru nenumarate indicatii terapeutice. De la acuitatea vizuala si intarirea gingiilor la lupta impotriva cancerului.

Sa le luam pe rand! Pigmentul rosu-portocaliu, beta-carotenul, este transformat de organism in vitamina A, celebrul retinol. Acesta este vital in mentinerea sanatatii pielii si a ochiului, dar contribuie semnificativ si la cresterea imunitatii generale.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: Annaev, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
20 Februarie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.