Cand ne uitam la un film rontaim cu placere popcorn. Pentru ca se face mai usor, de cele mai multe ori preferam popcornul la microunde si nu alegem porumbul clasic de floricele. Insa, nimeni nu isi poate imagina cat de periculos este acesta pentru sanatatea noastra.

Horoscopul SANATATII: descopera ce iti rezerva astrele in aceasta saptamana

Persoanele care lucreaza in fabrici de ambalat popcorn au dezvoltat, in timp, o forma extrem de rara de cancer pulmonar din cauza fumului inhalat. Sigiliul pungilor contine acid perfluorooctanoic (PFOA), o substanta care produce alte forme de cancer sau infertilitate. In plus, popcornul preparat la cuptorul cu microunde are un continut extrem de ridicat in grasimi rele si sodiu. In schimb, cel facut in casa, dupa metoda “traditionala”, este un aliment sanatos.

Daca citim eticheta unei pungi de popcorn pentru microunde, vei constata ca ingredientele regasite in ea nu se limiteaza doar la boabe de porumb si sare.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: Chris Curtis, Shutterstock

Alchimia iubirii: Amesteca aceste 12 ingrediente
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: