Nu ai cum sa spui "Nu" unei astfel de retete... pur si simplu nu ai cum :)

Aceasta este probabil cea mai delicioasa reteta pe care o poti prepara cu dovlecei: contine bacon crocant, sos de usturoi si este incredibil de usor de preparat.

Iata ingredientele necesare:

- 4 dovlecei subtiri (recomandat verzi); - 4-6 felii de bacon; - 2 linguri de unt; - 3 catei de usturoi maruntiti; - 2 lingurite de mustar; - sare si piper dupa gust; - cascaval ras (sau alte branzeturi preferate).

Iata cat de simplu se prepara:

- porneste cuptorul la 200 de grade Celsius; - tapeteaza o tava cu hartie de copt; - taie baconul cubulete si pune-l in tigaie pentru cateva minute (pana devine crocant); scurge bine uleiul; - cresteaza dovleceii, insa taie cu atentie astfel incat sa nu ajungi pana jos cu lama cutitului; - adauga bucatile de bacon printre dovlecei; - amesteca untul topit cu usturoiul si mustarul, apoi adauga totul peste dovlecei; - la final presara sare, piper si cascavalul ras; - baga la cuptor pentru 30 - 40 de minute.

foto interior si prima pagina: captura Youtube

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: