Setari Cookie-uri

Daca o asistenta medicala ar fi prietena a ta, ar tine mortis ca tu sa stii asta

Trucuri pe care toti trebuie sa le cunoastem si care ne vor face viata mai usoara.

In cazul in care o asistenta medicala ar fi cea mai buna prietena a ta, ea ar vrea ca tu sa stii aceste opt tipsuri incredibile.

Iata cateva trucuri de prim ajutor pe care orice persoana ar trebui sa le cunoasca; fie ca ai de-a face cu o taietura, cu anxietatea sau cu un par dificil de aranjat, exista cateva sfaturi eficiente care te vor ajuta sa rezolvi aceste situatii cat mai repede cu putinta.

1. Adauga pasta de dinti pe degete si in zona de sub nas

La ce foloseste acest truc? Este pentru a ajuta sa respiri corespunzator. Mentolul din pasta de dinti blocheaza mirosurile neplacute care nu doar ca sunt greu de suportat, ci si ingreuneaza respiratia. Atunci cand ai nevoie adauga putina pasta pe dinti pe degete apoi chiar sub zona nasului. Cu cat pasta de dinti este mai mentolata, cu atata este mai eficienta.

2. Impacheteaza prosoapele

Suferi de anxietate? Esti ingrijorat? Ai atacuri de panica? Iata cum poti scapa de aceste probleme: impacheteaza si aranjeaza prosoapele. Aceasta tehnica este calmanta deoarece iti distrage atentia si te face sa te simti util, fara a fi nevoie de o concentrare intensa.

Citește și:

3. Foloseste lipici pe taieturi

Daca nu ai bandaje, foloseste superglue sau orice alt tip de lipici lichid; acesta sigileaza si protejeaza taieturile, zgarieturile sau leziunile. Aplica o cantitate foarte mica.

Important: pentru taieturile adanci sau ranile urate, este recomandat sa mergi la un profesionist din domeniul medical.

4. Opreste sangerarea cu un tampon...

... sau cu un absorbant. Pana la urma, aceste accesorii cosmetice au fost create pentru a absoarbe lichidul.

5. Curata petele cu peroxid de hidrogen

Foloseste peroxid de hidrogen pentru a scapa de petele de pe materialele textile (inclusiv covor). Cum procedezi: adauga peroxid de hidrogen pe un prosop si tamponeaza usor in zona patata.

6. Inlocuieste sarea cu lamaia

Unul dintre cele mai des intalnite sfaturi din partea medicilor este sa reducem consumul de sare; in cazul in care esti obisnuit cu o dieta bogata in sodiu, este foarte dificil sa pui in aplicare acest sfat. Insa iata ce trebuie sa faci: inlocuieste sarea cu zeama de lamaie; astfel adaugi putina aroma mancarii fara a iti pune sanatatea in pericol.

Citește și:

7. Spala-ti pielea cu spuma de ras

Sa presupunem ca mainile tale sunt acoperite de o substanta deosebit de lipicioasa de care nu poti scapa oricat de mult ai incerca. Foloseste crema de ras ca o lotiune pentru a scapa de aceasta problema; la final sterge cu servetele umede sau discuri demachiante si clateste bine cu apa.

8. Descurca-ti parul folosind alcool medicinal

Daca parul tau este grav incurcat, aproape incalcit, foloseste alcool medicinal; acesta actioneaza prin descompunerea oricarei substante care cauzeaza incurcarea parului si imediat desface nodurile facute intre firele de par. Adauga doar cateva picaturi pe zona cu probleme si maseaza usor prin par.

foto prima pagina: Tomophafan, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
4 Martie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.