Ati auzit expresia "plat ca o clatita"? Ei bine, in cazul americanilor si a japonezilor aceasta expresie este aproape jignitoare. Iata si de ce - clatite facute de ei sunt intotdeauna, groase, pufoase si delicioase.

Cum sa faci cele mai pufoase si mai gustoase clatite din lume?

Aceste clatite sufleu au cucerit intreaga lume; arata perfect (nu cred ca am vazut in viata mea clatite mai frumoase decat acestea) si sunt si foarte usor de pregatit.

Iata ingredientele necesare:

- 5 galbenusuri de ou;
- 70 grame de zahar;
- 60 grame de faina;
- 2 grame praf de copt;
- un varf de sare;
- o lingurita esenta vanilie;
- 4 albusuri de ou.

Cum se prepara:

- se amesteca galbenusurile de ou cu zaharul;

- se adauga peste amestec faina, praful de copt, sarea si vanilia;

- intr-un alt bol se bat foarte bine albusurile (pana devin o spuma matasoasa), apoi se incorporeaza treptat in celalalt amestec;

- se adauga un polonic de aluat intr-o tigaie (fara ulei), se pune capacul si se lasa 2 minute (sau pana cand clatita este coapta), se ia capacul, se mai adauga inca un polonic de aluat peste clatita, apoi se intoarce si se pune din nou capacul.

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.

foto prima pagina: captura Youtube

Video: Adauga bucati de ananas peste aluatul de clatite din tigaie. Cine nu vrea asa ceva?
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: