Ati auzit expresia "plat ca o clatita"? Ei bine, in cazul americanilor si a japonezilor aceasta expresie este aproape jignitoare. Iata si de ce - clatite facute de ei sunt intotdeauna, groase, pufoase si delicioase.

Cum sa faci cele mai pufoase si mai gustoase clatite din lume?

Aceste clatite sufleu au cucerit intreaga lume; arata perfect (nu cred ca am vazut in viata mea clatite mai frumoase decat acestea) si sunt si foarte usor de pregatit.

Iata ingredientele necesare:

- 5 galbenusuri de ou;
- 70 grame de zahar;
- 60 grame de faina;
- 2 grame praf de copt;
- un varf de sare;
- o lingurita esenta vanilie;
- 4 albusuri de ou.

Cum se prepara:

- se amesteca galbenusurile de ou cu zaharul;

- se adauga peste amestec faina, praful de copt, sarea si vanilia;

- intr-un alt bol se bat foarte bine albusurile (pana devin o spuma matasoasa), apoi se incorporeaza treptat in celalalt amestec;

- se adauga un polonic de aluat intr-o tigaie (fara ulei), se pune capacul si se lasa 2 minute (sau pana cand clatita este coapta), se ia capacul, se mai adauga inca un polonic de aluat peste clatita, apoi se intoarce si se pune din nou capacul.

foto prima pagina: captura Youtube

Video: Adauga bucati de ananas peste aluatul de clatite din tigaie. Cine nu vrea asa ceva?
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: