Setari Cookie-uri

Efectele miraculoase ale salviei. Nimeni nu se astepta sa vindece atat de multe boli

Salvia este una din plantele care nu ar trebui sa lipseasca din casa romanilor. Desi este folosita mai mult ca si condiment, cercetarile efectuate de-a lungul timpului au demonstrat faptul ca aceasta minunata planta este si un excelent medicament, avand calitati terapeutice extraordinare, asupra sistemului digestiv, nervos, si multe altele.

Aceasta planta aromata era considerata a fi sacra in Antichitate si pe buna dreptate. Un vechi proverb chinezesc ne spune ca „cine are salvie in casa nu lasa batranetea sa se apropie„ asadar aceasta este una din plantele cu efecte mai mult decat benefice asupra organismului.

Salvia este considerata drept o planta miraculoasa cu proprietati tamaduitoare, datorita continutului sau bogat in vitamine. Salvia contine un complex de vitamine, printre care enumeram vitamina A, B, vitamina C, minerale precum calciu, potasiu, magneziu, fier, zinc si sodiu, fiind un adevarat izvor de substante folositoare organismului. De la salvie se folosesc frunzele si florile, si acestea sunt foarte bogate in uleiuri volatile. Salvia se poate folosi sub forma de infuzie, cataplasme, vin, ulei, pulbere, tinctura si otet. In gastronomie, salvia are nenumarate intrebuintari. De asemenea, salvia este intrebuintata si pentru a da savoare salatelor, gustarilor sau pentru ornare.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: VICUSCHKA, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
14 Martie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.