Kudika
15 Martie 2016

Frunzele de dafin sunt nelipsite din bucatarii. Acest condiment mediteraneean, care imbunatateste gustul tocanitelor, al fripturilor, sosurilor si muraturilor este si un veritabil medicament. Frunza de dafin este un antibiotic natural, dar are si puternice efecte antiinflamatorii. Contine uleiuri esentiale, volatile, taninuri, acizi organic: acetic si valeric.

Frunzele uscate isi pastreaza nutrientii, iar atunci cand sunt preparate sub forma de infuzie sau decoct trebuie sa folositi doar vase din argila sau emailate. Iata cum folosim frunzele de dafin ca medicament:

1. Pentru diabet zaharat

Cu ajutorul frunzei de dafin se poate reduce nivelul glicemiei. Presurati intr-un termos 10 frunze de dafin, turnati 3 pahare de apa clocotita. Infuzia va fi gata in 3 ore. Beti cate o jumatate de pahar cu 30 de minute inainte de masa, de trei ori pe zi. Cura dureaza doua saptamani, apoi faceti pauza doua. Reteta este utila nu numai pentru diabetici, dar si pentru cei care doresc sa echilibreze metabolismul glucidic!

2. Pentru slabire

Macinati 5-6 foi si turnati peste ele un pahar de apa rece, lasati-le pe timp de noapte. Dimineata fierbeti apa timp de 15 minute.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: Julenochek, Shutterstock

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: