Setari Cookie-uri

Greselile pe care le faci cand fierbi orezul! Iata cum trebuie gatit

Cum trebuie gatit orezul? Sfaturi si trucuri de tinut minte.

Inainte de toate trebuie precizat ca fiecare sortiment de orez presupune o alta metoda de gatire. Avand in vedere ca exista peste 2.000 de sortimente de orez, trebuie sa stii care sunt metodele de a-l fierbe corect, astfel incat sa iti iasa ca la carte, potrivit BZI.ro.

Iata ce trebuie sa stii

1. Orezul trebuie spalat inainte de a-l fierbe. Orezul cumparat din magazine trebuie spalat, mai ales daca vrei ca boabele sa nu se lipeasca, ci sa fie separate. In tarile asiatice, orezul se spala adesea tocmai in acest scop, dar si pentru a fi mai pufos si mai usor. Este unul dintre trucurile de gatire a orezului basmati, de exemplu. Prin spalare este indepartat amidonul de pe suprafata orezului si, din acest motiv, este mai usor de digerat.

2. Anumite sortimente de orez trebuie lasate in apa inainte de fierbere: de exemplu, orezul basmati si cel salbatic. Aceste doua sortimente trebuie intotdeauna lasate in apa cam 30-60 de minute inainte de a le fierbe. Sortimentele de orez cu bobul lung sunt cele care trebuie pregatite astfel inainte de a le fierbe.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: Maren Winter, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
30 Martie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.