Secretul acestui pui pane crocant si fara ulei este unul foarte simplu: marinarea carnii de pui in zeama de castraveti la otet.

Cu doar cinci ingrediente putem face o reteta delicioasa pe placul intregii familii. Iar daca mai ramane, se poate servi rece, ca aperitiv sau gustare rapida.

Ingredientele necesare:

- piept de pui taiat in fasii; - o cana de suc de muraturi (suficient pentru a acoperi carnea de pui); - sare si piper dupa gust; - un ou mare batut; - un albus de ou; - pesmet; - spray pentru gatit (optional).

Cum se prepara:

- se adauga feliile de pui intr-un bol si peste se pune zeama de castraveti la otet peste acestea; se lasa la marinat pentru cateva ore (cu cat mai mult cu atat mai bine).

- se amesteca oul batut cu albusul de ou;

- se pune pesmetul intr-o farfurie.

- feliile de pui se trec mai intai prin oul batut, apoi prin pesmet si se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se baga la cuptor pentru 8-10 minute, apoi se intorc si pe partea cealalta si se mai lasa la copt inca 6 minute.

Skinnytaste Pickle-Brined Baked Chicken Tenders

{new video} Pickle-Brined Baked Chicken Tenders – the secret to these juicy, flavorful chicken strips is marinating the chicken in dill pickle juice (a great way to use it up)! With just 5 ingredients (not counting salt and pepper) you'll have a delicious family-friendly chicken dish with a crisp coating, baked in the oven so it's lighter than fried.5 Smart Points • 244 calories Full recipe here ------>https://www.skinnytaste.com/pickle-brined-baked-chicken-tenders/

Posted by Skinnytaste on Wednesday, 30 March 2016

foto prima pagina: captura video Facebook