Povestea care a cucerit o lume intreaga. Citeste-o si tu!

Aceasta povestioara a facut inconjurul lumii. Si asta datorita mesajului puternic pe care il transmite.

Un negustor bogat avea 4 neveste. Cea de-a patra sotie era preferata lui si intotdeauna ii facea cadouri minunate si o umplea de aur. El avea grija de ea si ii oferea tot ce isi dorea.

Isi iubea si a treia sotie foarte mult. Era mandru de ea si voia intotdeauna sa se laude cu ea prietenilor lui. Cu toate acestea, statea tot timpul cu frica in san ca aceasta sa nu fuga cu alti barbati.

Isi iubea si a doua sotie. Ea era o persoana foarte atenta, rabdatoare.. era cea careia ii spunea toate secretelele lui. De fiecare data cand negustorul se confrunta cu o problema, el venea la ea pentru ca stia ca, indiferent de situatie, impreuna vor gasi o solutie pentru a trece peste momentele dificile.

Prima sotie a negustorului era o femeie loiala, care il ajutase foarte mult sa isi creasca averea; in plus, ea avea grija de gospodarie. Cu toate acestea, barbatul nu o iubea... aproape daca o observa.

Retail jobs

Intr- zi, negustorul s-a imbolnavit. Stia ca nu mai are foarte mult timp de trait. Intr-o zi, si-a spus: "Acum am patru sotii care stau cu mine... dar cand voi muri, voi fi singur... cat de singur voi fi."

El si-a intrebat cea de-a patra sotie: "Te-am iubit cel mai mult... ti-am oferit cele mai frumoase cadouri si intotdeauna am avut grija de tine. Acum, ca sunt pe moarte, vei veni cu mine si imi vei tine companie in lumea de dincolo?"

"Nici vorba!" - a raspuns a patra sotie si a plecat imediat fara a mai spune ceva.

Raspunsul a fost precum un cutit ascutit infipt in inima negustorului. Trist, el si-a intrebat a treia sotie: "Te-am iubit atat de mult toata viata mea... acum, ca sunt pe moarte, vei veni cu mine si imi vei tine companie in lumea de dincolo?"

"Viata este atat de frumoasa aici! Ma recasatoresc dupa moartea ta." - a raspuns a treia sotie.

Inima comerciantului s-a sfaramat si mai mult.

Apoi a cerut ajutor la a doua sotie: "Intotdeauna am apelat la tine pentru ajutor... si tu ai fost mereu acolo. Am acum din nou nevoie de ajutorul tau. Cand voi muri, vei veni cu mine si imi vei tine companie in lumea de dincolo?"

"Imi pare rau, de data aceasta nu te pot ajuta. Tot ce pot face este sa vin sa te vizitez la mormant." - raspunsul femeii a venit ca un fulger de tunete, iar barbatul era devastat.

Apoi, a auzit o voce: "O sa vin eu cu tine. O sa te urmez, indiferent unde mergi."

Negustorul s-a uitat in sus si si-a vazut prima sotie. Ea era atat de slaba, ochii ii erau umflati si plini de lacrimi... se vedea ca sufera enorm.

Adanc indurerat, barbatul a spus: "Eu ar fi trebuit sa am mai multa grija de tine..."

Morala: De fapt, fiecare persoana are 4 sotii/ parteneri in aceasta viata:

A patra este corpul nostru; nu conteaza cat de mult timp si efort vom depune in a il face sa arate bine, acesta ne va parasi cand vom muri.

A treia sotie reprezinta posesiunile, statutul si bogatia noastra. Cand murim, totul va merge la altii.

A doua sotie este familia si prietenii nostri. Nu conteaza cat de apropiati suntem in timpul vietii, ei vor ramane langa mormantul nostru.

Prima sotie este, de fapt, sufletul nostru, de multe ori neglijat din cauza dorintei de a ne imbogati. Ghici ce? Acesta este singurul care ne urmeaza oriunde mergem. Poate ca este o idee buna sa avem mai multa grija de el si sa il facem fericit.

sursa material: indianchild.com

foto prima pagina: sutiporn, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
11 Aprilie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri