Setari Cookie-uri

Doctoria nestiuta din sucul de sfecla. Ce se intampla in corpul tau daca bei o cana zilnic

O cana de suc de sfecla pe zi este suficienta pentru a reduce riscul de complicatii la persoanele cu tensiune arteriala crescuta. Daca beti zilnic o cana de suc de sfecla, va veti asigura o sanatate de fier toata viata. Consumat regulat, acest suc poate reduce hipertensiunea arteriala.

Sucul de sfecla contine nitrati anorganici, acesti compusi putand fi gasiti in salata verde si varza. In organism, se transforma in oxid nitric, care relaxeaza si dilata vasele de sange, ceea ce duce la o reducere a presiunii.

Sucul de sfecla a fost testat pe 64 de pacienti cu varste cuprinse intre 18 si 85 de ani. Jumatate din acesti oameni au luat medicamente pentru hipertensiune arteriala. Oamenii au fost impartiti in doua grupuri.

Primul grup a baut 250 ml de suc de sfecla zilnic, iar al doilea grup au luat medicamente. Experimentul a durat timp de patru saptamani.

Acest experiment a aratat beneficiile consumului de suc de sfecla. Inca din a doua saptamana a fost raportata o scadere a tensiunii arteriale. Multe dintre aceste schimbari au insemnat o revenire la valorile normale.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: Africa Studio, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Aprilie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.