Ouale sunt o componenta cheie a unui mic dejun sanatos. Desi prezinta o valoare nutritionala ridicata, ouale sunt totodata foarte perisabile. Contaminate cu bacterii, pot produce intoxicatie alimentara, manifestata prin crampe abdominale si alte disconforturi. Bacteriile precum salmonella pot fi prezente chiar si in conditiile in care oul are coaja intacta, scrie sfatulmedicului.ro.

Iata cateva masuri de precautie caree trebuie sa fie riguros respectate:

- Cumparati oua numai din locuri avizate sanitar si care sunt depozitate in frigidere. Transportati ouale cat mai rapid la domiciliu si depozitati-le in frigider in cutia de carton in care le-ati cumparat si cautati cel mai racoros loc al frigiderului (nu pe usa). Daca drumul spre casa dureaza mai mult de 30 de minute sau este o zi torida, depozitati ouale intr-o cutie frigorifica.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: Sunlike, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: