Patrunjelul contine flavonoide, minerale, provitamina A, complexul vitaminic B, mai multa vitamina C decat o lamaie, iar o singura legatura parfumata din aceasta planta ne furnizeaza mai multe proteine decat doua oua. Patrunjelul mai contine apiol, alte vitamine (B, E), calciu, fosfor, magneziu, sodiu, potasiu, sulf, iod, precum si un aminoacid numit histidina, ce stopeaza dezvoltarea tumorilor.

Par deshidratat, aspru si lipsit de stralucire? Am gasit solutia!

De asemenea, patrunjelul ajuta la buna functionare a ficatului, splinei, sistemelor endocrin si digestiv, fiind un puternic fortifiant al imunitatii.

Putina lume cunoaste faptul ca patrunjelul este un remediu extraordinar pentru imbunatatirea digestiei si pentru eliminarea toxinelor. Enzimele continute de radacina patrunjelului sunt de un real ajutor persoanelor care au probleme cu splina, dar si obezilor, celor care sufera de diaree, anorexie sau oboseala. Nu in ultimul rand, banalul patrunjel este extrem de eficient in refacerea ficatului, intarirea unghiilor fragile sau in fortifierea anemicilor. Totodata, el imbunatateste nivelul estrogenilor la femei si are rol benefic in buna functionare a uterului.
Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: Ekaterina Kondratova, Shutterstock

5 Trucuri pentru a scapa de kilogramele in plus acumulate peste iarna
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: