Setari Cookie-uri

Cura miraculoasa de doua saptamani. Ce se intampla daca consumi zilnic patrunjel

Unul dintre cele mai apreciate zarzavaturi, patrunjelul nu are numai rolul de a da savoare mancarii, ci are si efecte extraordinare asupra sanatatii noastre.

Patrunjelul contine flavonoide, minerale, provitamina A, complexul vitaminic B, mai multa vitamina C decat o lamaie, iar o singura legatura parfumata din aceasta planta ne furnizeaza mai multe proteine decat doua oua. Patrunjelul mai contine apiol, alte vitamine (B, E), calciu, fosfor, magneziu, sodiu, potasiu, sulf, iod, precum si un aminoacid numit histidina, ce stopeaza dezvoltarea tumorilor.

De asemenea, patrunjelul ajuta la buna functionare a ficatului, splinei, sistemelor endocrin si digestiv, fiind un puternic fortifiant al imunitatii.

Putina lume cunoaste faptul ca patrunjelul este un remediu extraordinar pentru imbunatatirea digestiei si pentru eliminarea toxinelor. Enzimele continute de radacina patrunjelului sunt de un real ajutor persoanelor care au probleme cu splina, dar si obezilor, celor care sufera de diaree, anorexie sau oboseala. Nu in ultimul rand, banalul patrunjel este extrem de eficient in refacerea ficatului, intarirea unghiilor fragile sau in fortifierea anemicilor. Totodata, el imbunatateste nivelul estrogenilor la femei si are rol benefic in buna functionare a uterului.
Citeste continuarea pe Realitatea.net

Citește și:

foto prima pagina: Ekaterina Kondratova, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
20 Iunie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.