Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat ca din cauza consumului de carnuri procesate si, probabil, de carne rosie ne-am putea imbolnavi de cancer.

Carnea nu este insa unica substanta cancerigena, scrie www.abc.es. De fapt, lista realizata de Agentia Internationala pentru Cercetare in Domeniul Cancerului (IARC) si Organizatia Mondiala a Sanatatii cuprinde nu mai putin de 118 factori (actiuni, agenti, substante) care ar putea cauza cancer:

1. Fumatul 2. Lampe UV si dispozitive de bronzare 3. Productia de aluminiu 4. Productia de auramina 5. Arsenicul in apa 6. Fabricarea de incaltaminte 7. Curatarea de hornuri/seminee 8. Gazeificarea carbunelui 9. Distilarea carbunelui 10. Productia de benzina

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: hlphoto, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: