Datorita calitatilor sale vindecatoare, matasea de porumb a fost utilizata inca din cele mai vechi timpuri.

Bunicii nostri o intrebuintau sub forma de ceai, cat si in stare naturala. Din matase se pregateste si un rachiu, benefic in vindecarea racelilor. Matasea era intrebuinteaza si pentru vindecarea hemoragiilor si leziunilor. Ceaiul este bun pentru ameliorarea simptomelor unor boli de rinichi, bila sau ficat.

Matasea de porumb contine in proportie destul de mare flavonoide, saponine si saruri de potasiu. Dar si vitamine: K, C, B, E si lipide, tanin si substante minerale. Matasea de porumb are si importante surse de beta caroten, niacin si seleniu. Astfel, matasea de porumb are calitati diuretice, antiinflamatorii si calmante.

Foloseste matasea de porumb in alimentatia ta zilnica.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: GoBOb, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: