Setari Cookie-uri

Condimentul care este mai puternic decat cafeaua

Cunoastem si folosim aceasta planta, cel mai des, in calitate de condiment, insa trebuie cunoscut faptul ca ea are proprietati curative nebanuite.

O cana de infuzie din aceasta planta, dimineata, tine loc de cafea – ba, chiar, este mai puternica decat aceasta din urma si nu are nici efectele negative (pentru hipertensivi) ale cafeinei.

Uleiurile volatile (carvacol, linalol, pinen, borneol, timol), taninurile, substantele amare, sarurile minerale, mucilagiile aflate in compozitia acestei plante fac din ea un puternic antiseptic, analgezic sau calmant al tusei.

Preparatele care o au ca baza sunt indicate in caz de: dispepsii, dischinezii biliare, viermi intestinali, plagi, reumatism, guta, seboree.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: Unsplash.com

Vizionare placuta


Kudika
28 Iulie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.