Vinetele sunt legume specifice verii si sunt preparate in diverse moduri, de la salate, tocanite sau celebra zacusca nelipsita din camara oricarei gospodine. Insa vinetele sunt si surse excelente de vitamine si numeroase substante cu rol benefic pentru organism

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

Sute de ani, vanata a fost denigrata de oameni din cauza gustului ei amarui, considerand-o chiar otravitoare si aducatoare de boli precum cancerul sau lepra, insa cu timpul si-a castigat reputatia de cea mai sanatoasa leguma din lume, mai ales cand au fost descoperite tehnici de preparare, care i-au dat vinetei gustul aparte.

Pe langa preparatele culinare deosebite care pot fi realizate din vinete, exista o sumedenie de beneficii pentru sanatate atunci cand le consumam. Vinetele sunt surse excelente de minerale, in special calciu si fier, care contribuie la functionarea corecta a organismului.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: Pixabay.com

5 lucruri care nu trebuie sa iti lipseasca din dieta zilnica, daca vrei sa ai un stil de viata sanatos
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: