Setari Cookie-uri

Iti vei aminti de aceasta lectie pentru tot restul vietii tale

O lectie de viata pe care as vrea ca fiica mea sa nu o uite niciodata.

Fiica mea incepe maine scoala. Am fost cu ea la cumparaturi, i-am luat uniforma noua, ghiozdan, manuale si tot ce mai avea nevoie.

Insa in aceasta seara, chiar inainte de culcare, am vrut sa ii dau o lectie frumoasa, o lectie pe care sa o tina minte toata viata. I-am dat un tub de pasta de dinti si am rugat-o sa scoata toata pasta afara, pe o farfurie. Cand a terminat, cu mult calm in voce am rugat-o sa puna pasta la loc in tub.

Ea s-a uitat la mine cu ochii mari. Nu intelegea cum ii pot cere asa ceva.

"Dar nu am cum. Este imposibil. Si nici nu va mai fi cum a fost inainte."

Am asteptat linistita sa termine tot ce are de spus, am luat-o de mana si am asezat-o pe canapea.

"Vreau sa iti amintesti de acest moment pentru tot restul vietii tale. Cuvintele tale au puterea de a da viata sau de a pune la pamant. Pe masura ce inaintezi in varsta, intelegi tot mai mult cat de mult inseamna un singur cuvant. Vei avea posibilitatea de a folosi cuvinte pentru a rani, a injosi sau chiar a distruge oameni. Insa, de asemenea, vei avea posibilitatea de a folosi si cuvinte care vindeca, incurajeaza, inspira si demonstreaza iubire.

Citește și:

Vor exista momente in care vei face alegerea gresita. Ma pot gandi la trei momente doar in aceasta saptamana in care mi-am folosit propriile cuvinte neglijent si am ranit persoane dragi.

La fel si cu aceasta pasta de dinti... o data ce ai rostit cuvintele, nu le mai poti lua inapoi. De aceea te rog din tot sufletul sa le folosesti cu atentie.

Cand altii rostesc gresit cuvintele lor, tu pazeste-le pe ale tale. Fa alegerea ca in fiecare dimineata sa folosesti cuvinte frumoase, cuvinte care pun zambetul pe buze.

Vreau sa cresti intr-o femeie sigura pe ea, inteligenta, desteapta, cu dragoste pentru oamenii din jurul ei. Lumea are nevoie de iubire. Nu vei regreta niciodata daca alegi ca in viata ta sa fie doar bunatate."

sursa material: Amy Beth Gardner, Love What Matters Facebook

foto prima pagina: pixabay.com

Vizionare placuta


Kudika
18 August 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.