Daca din nucile verzi se prepara o delicioasa dulceata, iar fructele uscate sunt un ajutor de nadejde in scaderea colesterolului, nici frunzele nu trebuie ignorate. Acestea au proprietati antiinflamatoare si antibacteriene, iar beneficiile nu se opresc aici.

Par deshidratat, aspru si lipsit de stralucire? Am gasit solutia!

Frunzele de nuc au in componenta lor tanini, care combat inflamatiile si grabesc vindecarea iritatiilor. Pentru ceai sau infuzie se folosesc doar frunze cat mai verzi, fara pete. Se spala si se lasa la uscat, dupa care se maruntesc.

Pentru infuzie, pune 1 lingurita de frunze uscate intr-o cana de apa fierbinte si lasa la infuzat 5-6 minute, vasul fiind acoperit, dupa care strecoara. Infuzia din frunze de nuc pote fi folosita atat in scop intern, cat si extern. Pentru decoct, fierbe 5 minute o lingurita si jumatate de frunze de nuc tocate în 300 ml apa. Strecoara si lasa la racorit.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: Photosampler, Shutterstock

Frunzele de nuc: beneficii pentru sanatate
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: