De la avocado la lychee sau maracuja, fructele exotice sunt din ce in ce mai prezente in supermarketurile din Romania. Pe langa gustul neobisnuit si delicios, acestea sunt si extrem de sanatoase. Iata cum sa le alegi si cum sa le mananci.

Par deshidratat, aspru si lipsit de stralucire? Am gasit solutia!

Ananas

Cum se alege? Orienteaza-te dupa culoare, miros si greutate. Un ananas copt are o culoare galbena inspre partea sa de jos si o aroma racoritoare, foarte puternica. Daca ananasul este verde, iar mirosul nu este foarte bine definit, inseamna ca fructul nu este copt. Verifica-i si greutatea. Cu cat este mai greu, cu atat ananasul este mai suculent.

Cum se mananca? Ananasul se decojeste și se taie in bucati. O varianta mai simpla ar fi sa-l tai in felii. Apoi, rondelele se taie pe jumatate si se mananca evitand coaja.

Avocado

Cum se alege? Fructul nu trebuie sa aiba pete maronii pe coaja sau locuri in care este decolorat.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: sarsmis, Shutterstock

Cum sa ai un stil de viata sanatos
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: