Setari Cookie-uri

Efectele miraculoase ale salviei

Nimeni nu se astepta ca salvia sa vindece atat de multe boli

Salvia este una din plantele care nu ar trebui sa lipseasca din casa romanilor. Desi este folosita mai mult ca si condiment, cercetarile efectuate de-a lungul timpului au demonstrat faptul ca aceasta minunata planta este si un excelent medicament, avand calitati terapeutice extraordinare, asupra sistemului digestiv, nervos, si multe altele.

Trebuie sa aveti mare grija atunci cand incepeti o cura cu salvie. Aceasta planta este contraindicata epilepticilor, mamelor care alapteaza, femeilor insarcinate, persoanelor sensibile la stomac. De asemenea, uleiul volatil de salvie nu se administreaza copiilor sub 10 ani, iar diabeticii trebuie sa tina glicemia sub atenta supraveghere daca incep o cura cu salvie.

Ce afectiuni tratează salvia?

Afectiuni ale aparatului digestiv

Salvia trateaza colitele, enterocolitele, colitele de fermentatie, indigestia, balonarea, prin administrarea de pulbere de salvie cate patru lingurite la zi, vreme de trei saptamani, cu pauze de zece zile. De asemenea, se poate face o cura cu infuzie de salvie, cate trei cani de infuzie pe zi.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: unsplash.com

Vizionare placuta


Kudika
30 Septembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.