Cand esti cel mai mic copil in familie, trebuie sa asculti nu doar la ce spun parintii tai, ci si la ce spun fratii mai mari. Uneori, a fi "scolit" din toate partile poate fi destul de dificil. Acest sentiment provoaca resentimente, certuri, discutii, plansete (in special in primii ani de viata).

Dar ce se intampla daca privim lucrurile dintr-o alta perspectiva? Potrivit BrightSide, exista o multime de lucruri pe care sora ta mai mare a trebuit sa le faca, insa despre care nu ti-a spus niciodata.

1. Ea a fost crescuta cu reguli mai stricte

Fiind primul si singurul copil pentru o perioada mai lunga de timp, parintii tai au fost mai stricti cu ea; ei atunci invatau cum sa fie parinti, nu stiau cu adevarat ce faceau. Prin urmare, au stabilit reguli foarte stricte pentru ea. Cand te-ai nascut tu, ei erau deja mult mai relaxati.

2. Parintii tai de multe ori ii reamintesc ca ea este cea mare

O sora mai mare trebuie sa fie mai matura, mai serioasa, mai cu capul pe umeri. Uneori trebuie sa cedeze in fata ta, chiar daca nu vrea. Parintii spun intotdeauna astfel de lucruri, iar ea trebuie sa inteleaga.

3. A incercat sa fie un model pentru tine

Sora ta mai mare nu a putut face tot ce isi dorea deoarece te avea pe tine, care ii copiai comportamentul si incercai din toate puterile sa fii fix ca ea. De aceea, a fost nevoita sa invete sa se gandeasca cu atentie cu privire la deciziile si actiunile ei (aproape ca un adult). Stia ca o urmareai si ii analizai fiecare miscare; da, sora ta a avut un impact foarte mare asupra educatiei tale. Iar tu ai fost o motivatie pentru ca ea sa fie mai buna in fiecare zi.

4. Uneori ai fost un adevarat dezastru pentru ea

A avut de-a face cu o multime de lucruri dificile, cum ar fi o relatie complicata cu parintii, probleme la scoala, certuri cu prietenii. Voia sa te ajute cand aveai probleme, asa ca a impartasit experientele ei cu tine. Ai fost defensiva si ai crezut ca se baga in viata ta... Ea nu facea nimic altceva decat sa iti dea o mana de ajutor si cateva sfaturi bune.

5. Stia ca vei face greseli

A stiut ca trebuie sa fie langa tine in acele momente cand vei gresi. Asa ca doar a stat in banca ei, cuminte, asteptand ca viata sa isi urmeze cursul normal. Dar, indiferent de situatie, ea a fost intotdeauna acolo pentru a te sustine.

6. A ajutat parintii tai sa te inteleaga

Uneori, ea era nevoit a sa ia rolul de mediator. Chiar si atunci cand nu aveai dreptate, sora ta ti-a tinut partea si a incercat sa le explice parintilor motivele din spatele comportamentului tau ciudat.

7. A fost ingrijorata cand ai crescut mare

Cand erai deja o domnisoara, sora ta si-a facut griji cu privire la noua ta viata: baieti, machiaj, haine diferite. Totusi, ea a fost langa tine si ti-a raspuns la intrebarile ciudate pe care le aveai. Pe de o parte, era fericita cand vedea ca surioara ei este indragostita insa, pe de alta parte, era foarte ingrijorata de faptul ca cineva ti-ar putea frange inima.

8. A trebuit sa fie stricta cu tine

Erau momente in care simteai ca ei nu ii pasa de tine si de problemele tale. Te gandeai ca ea se distra pe seama ta. Insa, de fapt, ea incerca sa te motiveze sa te concentrezi si sa incerci sa iti rezolvi singura problemele. Voia sa te faca sa fii mai puternica, mai matura, mai independenta.

9. Uneori era foarte confuza

Ea trebuia sa joace atatea roluri pentru tine. Trebuia sa fie profesor, prieten, bodyguard. Dar... de cele mai multe ori nu stia ce facea. Si, totusi, ti-a ramas alaturi.

10. Era intotdeauna dispusa sa te ajute

Era prima persoana pe care o sunai cand aveai o problema. Ea a avut o influenta destul de mare asupra cresterii si dezvoltarii tale. Ea te iubeste mai mult decat oricine in aceasta lume. Nu sunteti doar surori... sunteti un intreg. Pentru totdeauna!

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: