Setari Cookie-uri

3 strategii simple care te pot ajuta sa previi cancerul de san

Exista cateva strategii simple care te pot ajuta sa previi cancerul de san sau sa depistezi la timp prezenta acestei boli in organism.

Potrivit Societatii Americane de Cancer, aproximativ 231.840 de femei au fost diagnosticate cu cancer de san in anul 2015. Desi riscul de a dezvolta cancer creste pe masura ce inaintam in varsta, un rol important il au si genetica si stilul de viata pe care il avem, scrie dailyburn.com. Daca vrei sa previi cancerul de san, este suficient sa aplici trei strategii simple.

“Cel mai mare risc de a dezvolta cancer de san este acela de a avea o mutatie genetica care duce la aparitia acestei boli”, a declarat Karoline Nowillo, medic specializat in operatii estetice si operatiile de reconstructie de san. “Nu ai ce sa faci in privinta asta. Este in genele tale, insa este important sa fii constienta de starea medicala pe care o ai”, a completat Karoline Nowillo.

Daca parintii tai au suferit de cancer sau exista un istoric al acestei boli in familia ta, exista riscul sa dezvolti o forma de cancer. Cu toate acestea, exista cateva strategii simple care te pot ajuta sa previi cancerul de san sau sa depistezi la timp prezenta acestei boli in organism si, astfel, sa optezi pentru cele mai bune tratamente.

Citește și:

“Sunt femei care iau decizia de a-si extirpa sanii inainte sa dezvolte cancer de san. Unele femei prezinta un risc de 90% de a dezvolta aceasta forma de cancer – si chiar la varsta de 30 sau 40 de ani – asa ca decizia de a se opera le apartine in totalitate”, a declarat Karoline Nowillo.

Citeste continuarea pe AndreeaRaicu.ro

foto prima pagina: Chinnapong, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
12 Noiembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.