Termenul Halva provine din limba araba (Halwa) si este folosit pentru a descrie doua tipuri de deserturi:

1. Pe baza de faina: Acest tip de halva este usor gelatinoasa si este facuta din faina de cereale, de obicei gris.

Ingredientele principale sunt uleiul, faina, zaharul.

2. Pe baza de unt si nuci: Acest tip de halva este sfaramicioasa si, de obicei, facute din Tahini (pasta de susan) sau alte tipuri de unt de nuca, cum ar fi untul din seminte de floarea-soarelui. Ingredientele principale sunt untul de nuca si zaharul.

Halvaua poate fi, de asemenea, bazata pe numeroase alte ingrediente, inclusiv seminte de floarea soarelui, nuci diverse, fasole, linte si legume cum ar fi morcovi, bostani, cartofi si dovleci.

Ce contine 100g de halva:

15-18 grame de proteine

42-47 grame de glucide

35-40 grame de lipide

550-600 kcalorii

carbohidrati 48-50%

minerale - zinc, fier, fosfor, calciu, potasiu

acizi grasi nesaturati - acid oleic si lecitina

polinesaturati - omega 6

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto interior si prima pagina: Africa Studio, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: