Setari Cookie-uri

Cel mai sanatos ceai pe care il poti bea iarna. Scade colesterolul si previne cancerul

O ceasca de ceai de iasomie face mai mult decat sa gadile in mod placut papilele gustative. Frunzele acestei plante au o sumedenie de proprietati, mergand de la prevenirea cancerului pana la scaderea nivelului colesterolului.

Mai multe studii pe animale au aratat ca iasomia are capacitatea de a incetini evolutia celulelor canceroase. Un studiu realizat pe soareci a aratat ca este benefic mai ales in caz de cancer mamar, in timp ce un altul a scos la iveala faptul ca ajuta in caz de cancer al prostatei.

De altfel, conform Suite101.com, cercetatorii israelieni au reusit sa obtina un medicament anti-cancer folosindu-se de un component al plantei. Testele ulterioare au aratat ca acest medicament inhiba dezvoltarea celulelor canceroase. Se spera ca acest medicament sa intregeasca in curand tratamentul pentru cancer, facandu-l mai eficient.

De asemenea, un studiu realizat in Japonia a aratat ca mirosul iasomiei are un efect calmant. Cand voluntarii au fost lasati sa miroasa aceasta planta, ritmul batailor inimii lor a scazut, ei devenind mai calmi si mai relaxati.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto interior si prima pagina: amberto4ka, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
7 Decembrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.