Semintele de mustar, in forma lor naturala sau sub forma de pasta, sunt un condiment nelipsit de pe mesele romanilor si fara de care traditionalii mititei sau carnati nu ar mai avea aceeasi savoare. Mustarul, fiind cunoscut in toata lumea, si-a castigat titlul de “condimentul natiunilor”, fiind al doilea cel mai popular condiment din lume dupa piper.

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

Boabele de mustar au in componenta: mucilagii, substante minerale (sodiu, potasiu, magneziu, selenium, proteine si calciu), acizi grasi esentiali (omega-3 si omega-6), fibre alimentare, vitamina A, vitamina C, fier, vitamina D, vitamina B6, vitamina B-12, proteine, uleiuri, un glucozid (sinigrina) si un ferment (mirozina).

In medicina, sunt folosite doua soiuri: mustarul alb si mustarul negru. Mustarul alb se foloseste sub forma de boabe de mustar, iar cel negru sub forma de faina. Esenta de mustar intra in compozitia unor medicamente antireumatice si se utilizeaza la prepararea spirtului de mustar.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto interior si prima pagina: 13Smile, Shutterstock

Horoscopul SANATATII: descopera ce iti rezerva astrele in aceasta saptamana
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: