Kudika
22 Ianuarie 2017

Majoritatea oamenilor se tem de pierderea vederii mai mult decat a oricarui alt simt. Pentru a-si pastra sanatatea ochilor intacta, ei apeleaza la tehnici nastrusnice, dar cele mai multe sunt doar mituri.

Un studiu recent al Harvard Medical School vine sa demonteze cinci dintre miturile despre sanatatea vederii. Unul este acela ca exercitiile cu ochii pot intarzia nevoia de a purta ochelari. Fals.

Ce sa mananci ca sa ai o vedere perfecta

Sanatatea vederii depinde de o multime de factori, dar asa numita gimnastica oculara nu are nimic in comun cu forma fizica sau tesuturile ochiului, si in nici un caz, nevoia de corectare a privirii nu are de-a face cu astfel de metode.

Un alt mit este acela potrivit caruia cititul la lumina slaba duce la inrautatirea vederii. Lumina slaba nu face altceva decat sa oboseasca ochii. Pentru a evita acest lucru trebuie sa faceti in asa fel incat lumina sa cada direct pe pagina, nu din spate, de peste umar. O lampa de birou cu umbra opaca este ideal sa fie orientata exact pe materialul pe care il aveti de parcurs.

Continuarea pe Realitatea.net

foto interior si prima pagina: Antonio Guillem, Shutterstock

Ulei De Luminita Noptii: toate femeile ar trebui sa il aiba in casa

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: