Setari Cookie-uri

Mituri despre sanatatea vederii. Nu mai crede asa ceva

Majoritatea oamenilor se tem de pierderea vederii mai mult decat a oricarui alt simt. Pentru a-si pastra sanatatea ochilor intacta, ei apeleaza la tehnici nastrusnice, dar cele mai multe sunt doar mituri.

Un studiu recent al Harvard Medical School vine sa demonteze cinci dintre miturile despre sanatatea vederii. Unul este acela ca exercitiile cu ochii pot intarzia nevoia de a purta ochelari. Fals.

Sanatatea vederii depinde de o multime de factori, dar asa numita gimnastica oculara nu are nimic in comun cu forma fizica sau tesuturile ochiului, si in nici un caz, nevoia de corectare a privirii nu are de-a face cu astfel de metode.

Un alt mit este acela potrivit caruia cititul la lumina slaba duce la inrautatirea vederii. Lumina slaba nu face altceva decat sa oboseasca ochii. Pentru a evita acest lucru trebuie sa faceti in asa fel incat lumina sa cada direct pe pagina, nu din spate, de peste umar. O lampa de birou cu umbra opaca este ideal sa fie orientata exact pe materialul pe care il aveti de parcurs.

Continuarea pe Realitatea.net

foto interior si prima pagina: Antonio Guillem, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Ianuarie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.