Setari Cookie-uri

Povestea de un minut. O adevarata lectie de viata

Pastreaza-ti inima curata si plina de iubire pentru a oferi cat mai multa dragoste oamenilor din jurul tau.

Cu banii pe care i-a economisit luna de lunan barbat a cumparat o casa mare, frumoasa, cu o gradina plina de pomi fructiferi. In apropiere de el, intr-o casuta mica si batraneasca, locuia un batranel invidios, care incerca in mod constant sa strice fericirea noului sau vecin.

Intr-o dimineata, barbatul s-a trezit in noua lui casa si a iesit pe veranda pentru a isi bea cafeaua. Cand privirea i-a coborat in jos, el a observat o galeata plina de gunoi. Si-a dat seama ce se intampla, insa nu a spus nimic sotiei sale.

El a mers si a aruncat tot gunoiul si a spalat bine galeata pana cand aceasta stralucea. Apoi a luat cele mai mari, mai frumoase si mai gustoase mere din pomii din gradina si a mers la vecinul lui.

Complet confuz, batranelul l-a intrebat: "De ce imi dai inapoi galeata curata si plina de mere cand eu ti-am lasat o galeata doar cu gunoi?"

Citește și:

Barbatul si-a privit vecinul si, cu zambetul pe buze, a raspuns: "Fiecare ofera ce are in suflet si in inima."

Morala povestii: Pastreaza-ti inima curata si plina de iubire pentru a oferi cat mai multa dragoste oamenilor din jurul tau (chiar si celor care iti doresc doar raul).

foto interior si prima pagina: Halfpoint, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
26 Ianuarie 2017
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.