Setari Cookie-uri

Muzica de film: 12 soundtrack-uri memorabile care iti vor da fiori

Cand muzica se transforma in cel mai puternic instrument prin care poti atinge intr-o clipa desavarsirea sufletului, betia mintii si eternitatea unei emotii.

Coolio – Gangster’s Paradise (Dangerous Minds)

In anul 1995, Coolio spargea topurile muzicale cu hitul “Gangster’s Paradise”, coloana Sonora a filmului “Dangerous Minds” cu superba Michelle Pfeiffer. Un film inspirat dintr-un caz real, cu un mesaj puternic, sensibil si impresionant.

Gheorghe Zamfir – The Lonely Shepard (Kill Bill)

Kill Bill este de departe unul dintre filmele mele preferate, iar coloana sonora este una de exceptie. Genialul regizor Quentin Tarantino a reusit sa faca alegeri ideale in ceea ce priveste muzica din film si a creat o capodopera cinematografica perfecta din toate punctele de vedere. Melodia compusa de maestrul Gheorghe Zamfir este pura magie.

John Williams – The Force Theme (Star Wars)

Cea mai frumoasa poveste spusa vreodata nu incepe cu “A fost odata ca niciodata…. Ci incepe asa: “Cu mult timp in urma, intr-o galaxie indepartata…Continuarea povestii sunt convinsa ca o stiti si voi, iar soundtrack-ul compus de John Williams poate fi auzit in toate filmele din seria Star Wars.

Citește și:

Hans Zimmer – Time (Inception)

Hans Zimmer este de departe unul dintre compozitorii mei preferati, cu un sound inconfundabil care iti trezeste toate simturile si care te face sa calatoresti in alte lumi si universuri. Filmul Inception este o capodopera cinematografica, iar coloana este absolut geniala, imbinandu-se cu actiunea filmului la perfectie. Ascultati aceasta melodie noaptea in timp ce priviti in liniste cerul….sentimentul nu se compara cu nimic, credeti-ma!

Eminem – Lose Yourself

„Uite, daca ai avea o singura incercare sau o singura oportunitate/ De a obtine tot ce ti-ai dorit vreodata intr-un singur moment/ Ai folosi-o sau ai lasa-o sa se iroseasca?

Sunt fana Eminem de cand ma stiu, iar melodia „Lose Yourself” care se afla pe coloana sonora a filmului „8 Mile”, in care Eminem are rolul principal, am ascultat-o pe repeat ani la randul. Mai mult decat atat, cantecul a castigat si un Oscar pentru „cea mai buna melodie originala”.

Citește și:

Urge Overkill – Girl You’ll Be A Woman Soon (Pulp Fiction)

Cover-ul realizat de trupa rock Urge Overkill dupa melodia lui Neil Diamond s-a transformat rapid intr-un hit datorita succesului pe care l-a avut capodopera cinematografica a lui Quentin Tarantino. Un film pe care il recomand din inima.

Vizionare placuta


Un râs colorat, contagios și un optimism molipsitor. O rebelă independentă, cinefila convinsă, o visătoare spontană îndrăgostită de călătorii și mistere gata de a fi descoperite. Un...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.