Setari Cookie-uri

25 de filme legendare pe care trebuie sa le vezi pana la 30 de ani

O colectie impresionanta a celor mai bune filme care au marcat istoria cinematografiei!

11. Girl, Interrupted

cele mai bune filme

Tinerete furata este unul dintre cele mai bune filme cu Angelina Jolie si preferatul meu de altfel, un film care i-a adus frumoasei actrite permiul Oscar. Povestea este bazata pe memoriile Susanney Kaysen si sederea sa timp de un an si jumatate intr-o clinica de psihiatrie. Aici se imprieteneste cu cateva dintre paciente, printre care si impresionanta si problematica Lisa, interpretata de Jolie.

12. Pulp Fiction

topul celor mai bune filme

Un film genial si inteligent scris pe care il ador si il recomand din suflet. Vietile unor oameni care nu au aparent nicio legatura se intretaie, iar de aici incepe o serie de incidente amuzante, bizare si nedorite. Un film care abunda in situatii imprevizibile, cu o distributie de exceptie rar intalnita intr-un singur film si un soundtrack exceptional. Capodopera lui Quentin Tarantino a reusit sa devina de-a lungul anilor un film cult.

Citește și:

13. Fight Club

cele mai bune filme

Un film genial pe care, trebuie sa recunosc, nu ma satur sa-l vad, iar Edward Norton si Brad Pitt sunt absolut savurosi. O poveste care te pune pe ganduri si care iti prezinta o teorie despre viata si societate care nu pare foarte departe de adevar. Mai exact, societatea se indreapta intr-o directie gresita datorita sistemului de clasificare si a etichetelor care tind sa aiba din ce in ce mai multa importanta in relatiile sociale.

14. Fracture

cele mai bune filme

Orice film care il are in rolul principal pe marele Anthony Hopkins nu are cum sa dezamageasca. Un thriler psihologic impecabil care te tine in suspans, te face sa-ti pui intrebari si te face complice intr-o poveste absolut captivanta.

15. The Shawshank Redemption

cele mai bune filme

Inchisoarea ingerilor este o cronica a experientelor unui bancher de succes care ajunge prizonier intr-o inchisoarea sumbra dupa ce este gasit vinovat pentru uciderea sotiei si a amantului acesteia, desi el decalara ca este nevinovat. Un film spectaculos si educativ care te invata lectii de viata extrem de importante.

Citește și:

16. A Beautiful Mind

topul celor mai bune filme

Unul dintre cele mai bune filme inspirate din fapte reale, detinator a patru premii Oscar. Filmul aduce in prim plan drama profunda a unui geniu matematician pe nume John Forbes Nash. Un film absolut deosebit care demonstreaza ca exista frumusete in orice drama si ca indiferent cat de crunta poate fi viata trebuie sa lupti in continuare.

17. Public Enemies

cele mai bune filme

O drama biografica despre ultimii ani din viata unuia dintre cei mai cunoscuti spargatori de banci din America, John Dilinger interpretat absolut fabulos de Johnny Depp. Dilinger a fost declarat de catre FBI ca fiind "Inamicul Public Nr.1" si este unul dintre cei mai interesanti raufacatori din America.

18. Kill Bill

cele mai bune filme

De departe unul dintre filmele mele preferate cu o coloana sonora de exceptie si imagini cu un impact vizual extraordinar. Genialul regizor Quentin Tarantino a creat o poveste si o eroina care au facut istorie in cinematografie.

Citește și:

19. Changeling

cele mai bune filme

O drama superba inspirata din fapte reale, regizata de Clint Eastwood cu superba si talentata Angelina Jolie in rolul principal. Filmul spune povestea unei mame din Los Angeles-ul anilor ’20, al carei baietel dispare, iar politia incapabila sa il gaseasca incearca sa impuna opiniei publice ideea ca au rezolvat cazul, fortand-o pe aceasta sa primeasca un alt copil.

20. The Notebook

cele mai bune filme

Filmul este ecranizarea uneia dintre cele mai superbe povesti de dragoste si este supranumit fimul care te face sa crezi in iubirea adevarata. Electrizanta, nemuritoare care trece dincolo de imposibil, de timp, de razboaie, de boala. Filmul este creat pe doua planuri, trecut si prezent, dar intr-un mod atat de intens incat te lasa fara cuvinte, de la inceput pana la marele final.

Vizionare placuta


Un râs colorat, contagios și un optimism molipsitor. O rebelă independentă, cinefila convinsă, o visătoare spontană îndrăgostită de călătorii și mistere gata de a fi descoperite. Un...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.