Setari Cookie-uri

25 de filme legendare pe care trebuie sa le vezi pana la 30 de ani

O colectie impresionanta a celor mai bune filme care au marcat istoria cinematografiei!

21. Hachi: A Dog’s Story

cele mai bune filme

Cainele cel mai bun prieten al omului - o poveste care pare simpla la prima vedere dar care te lasa fara cuvinte si iti umple ochii de lacrimi. Filmul este bazat pe o poveste adevarata ce a avut loc in Japonia, in anii '20 si care ne preda o lectie despre iubire, loialitate si compasiune. Filmul pune accentul pe legatura deosebita de afectiune si loialitate creata intre profesorul de muzica Parker Wilson si uimitorul catel Hachi.

22. Forrest Gump

filme bune

Printre cele mai frumoase si inspirationale filme realizate vreodata din care poti invata lectii de viata importante. Forrest este un invingator care reuseste sa isi construiasca singur propriul destin si care, desi porneste cu atatea dezavantaje in viata, reuseste sa treaca peste ele cu tarie si cu zambetul pe buze.

23. Schindler’s List

cele mai bune filme

Un film extrem de emotionant si de departe cel mai bun film al lui Spielberg. Oskar Schindler este un erou in adevaratul sens al cuvantului, care a reusit sa ofere darul cel mai de pret intr-o perioada marcata de violenta si crime in care acest cuvant nu mai valora nimic si anume: VIATA.

Citește și:

24. The Godfather Trilogy

filme bune

Celebra serie Nasul a lui Francis Ford Coppola este o capodopera care va ramane intotdeauan in istoria cinematografiei. Nasul este o experienta in sine, cateva ore intense cu imagini si intamplari uneori socante, un portret realist si necrutator al cartelului crimei organizate, o poveste impresionanta despre ascensiunea si caderea familiei mafiote Corleone.

25. The English Patient

cele mai bune filme

Unul dintre cele mai bune filme de dragoste realizate vreodata, bazat pe romanul omonim scris de Michael Ondaatje. Este mai mult decat o carte, mai mult decat un film, mai mult decat o poveste de dragoste, Pacientul englez este o capodopera literara si cinematografica a lumii.

Foto prima pagina: Olly, Shutterstock

Vizionare placuta


Un râs colorat, contagios și un optimism molipsitor. O rebelă independentă, cinefila convinsă, o visătoare spontană îndrăgostită de călătorii și mistere gata de a fi descoperite. Un...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.