Setari Cookie-uri

25 de cărți motivaționale care te vor face fericită

Tu știi cine ești? Știi care este misiunea ta în lume? Îți cunoști pasiunile? Îți cunoști punctele forte și punctele slabe? Pun pariu că sunt lucruri pe care nu le-ai aflat încă despre tine. Puterea aia de care ai nevoie în anumite momente stă ascunsă în tine și tot refuzi să o accepți. De ce îți refuzi dreptul la fericire?

carti motivationale foto: Africa Studio, Shutterstock

Mi se pare fascinant să vezi în tine un proiect la care trebuie să lucrezi în fiecare zi și să îți dai silința să primești note maxime după fiecare capitol încheiat. Mi se pare wow faptul că o simplă carte are capacitatea de a ne învăța, de a ne schimba modul de gândire și stilul de viață. Toate astea mă bucură enorm, pentru că asta înseamnă că nu suntem niciodată singuri în momentele de cumpănă și că există o rezolvare pentru fiecare problemă pe care o întâmpinăm. Prin urmare, hai să vedem care sunt cărțile motivaționale care ne pot ajuta să obținem cea mai bună variantă a noastră.

1. Avantajul optimismului

Carti motivationale: Avantajul optimismului Bazat pe cercetări de ultima oră în domeniul psihologiei pozitive, Avantajul optimismului cuprinde tehnici, strategii și soluții pentru a transforma neliniștea și grijile în atitudini și acțiuni cu rezultate pozitive atât la locul de muncă, cât și în relațiile personale. Terry Paulson, autorul cărții, incurajează folosirea optimismului adevărat pentru a obține rezultate pozitive în viața de zi cu zi.

Citește și:

La sfârșitul cărții vei descoperi, printre multe altele, cât de usor este să încetezi să mai fii cel mai mare dușman al tău și să devii cel mai puternic susținător al tău, să devii o persoană care rezolvă probleme, nu una care fuge de ele și să faci ca ziua de astăzi să conteze transformând dificultățile în oportunități.

2. Ghidul optimistului. Ghidul pesimistului

Așa cum spune și descrierea oficială, cartea de față ține loc de Biblie pentru optimiștii și pesimiștii din întreaga lume.

Ghidul optimistului a fost gândit după ce statisticile au arătat că pentru fiecare lucrare științifică pe tema fericirii, există mai mult de o sută scrise despre depresie, și din dorința de a demonstra că viața merită celebrată.

De partea cealaltă, Ghidul pesimistului dorește să distreze cititorul la fel de tare cât i-a distrat și pe cei care l-au scris.

Citește și:

3. Puterea prezentului

Trecutul ar putea să ne omoare într-o bună zi dacă nu învățăm să trăim prezentul și, mai mult de atât, să îl și acceptăm așa cum este el și să ne bucurăm de fiecare zi care ne este dată să o trăim. Cartea Puterea prezentului poate fi privită ca pe o provocare: imaginea pe care o dăm acum realităţii este oare ea cea potrivită, reflectă adevărul despre noi înşine? Datorită neîncetatelor gânduri despre trecut şi griji legate de viitor, mintea reușește să ne deteriorează personalitatea, liniştea, potenţialul şi ne împiedică dezvoltarea interioară. Pentru că mintea poate fi un instrument extraordinar, dar în acelaşi timp este și principala sursă a anxietăţii noastre.

4. Forța entuziasmului

Norman Vincent Peale a fost teolog, dar și un om care a luptat ca să își pună în practică ideile. Prin metoda gândirii pozitive el a inspirat și a ajutat milioane de oameni din întreaga lume. Carti motivationale: Forta entuziasmului

Citește și:

Citind Forța entuziasmului vom descoperi secretul care poate transforma o viață monotonă într-una pasionantă - entuziasmul. Entuziasmul dă naștere la curaj și întărește încrederea. Entuziasmul creează energie și stă la baza tuturor realizărilor. În timp ce gândirea pozitivă ne arată modul în care putem aborda problemele, entuziasmul reprezintă ceea ce dă forță acțiunilor noastre.

5. Femei care iubesc prea mult

Femeia e învățată să se sacrifice. Pentru părinți și bunici, pentru frați și surori, de dragul prietenelor și uneori chiar și al colegilor, dar cel mai tare este capabilă să se sacrifice pentru bărbatul de care s-a îndrăgostit, ori crede că s-a îndrăgostit. Carti motivationale: Femei care iubesc prea mult

Femeia sacrifică timpul petrecut cu cei dragi, se sacrifică pe ea și crede că iubirea pe care o poartă în inimă este suficientă pentru a rămâne într-o relație cu un bărbat instabil emoțional, egoist, dependent de alcool, de muncă, de sex sau... de alte femei. Speră ca într-o bună iubirea ei să îl schimbe. De ce ne îndrăgostim mereu de bărbații nepotriviți?

Citește și:

Citind Femei care iubesc prea mult, vei afla că teama de a rămâne singură, de faptul că nu meriți iubire și apreciere, de a fi ignorată sau abandonată își are rădăcina în experiențele din copilărie, care determină tiparele comportamentale de la maturitate în relațiile cu bărbații.

6. Pisica lui Dalai Lama

Carti motivationale: Pisica lui Dalai Lama Pisica lui Dalai Lama oferă o perspectivă asupra modului în care putem găsi fericire și sens într-o lume grăbită, ocupată și materialistă. "Acasă, eram PSS, tratată cu multă dragoste de Dalai Lama și cu multă amabilitate de personalul său, dar la urma urmei eram tot o pisică. În schimb, la Cafe Franc eram o celebritate. Acasă mi se dădeau biscuiți speciali la prânz, care, conform producătorilor, asigură o nutriție completă pisicilor în creștere. La Cafe Franc, vită burguignon, cocoșul în vin și mielul provensal erau felurile zilnice, care îmi erau oferite pe o pernă lotus pe care Franc o instalase de curând pentru confortul meu." [Fragment din carte]

Citește și:

7. Supă de pui pentru suflet

Jack Canfield și Mark Victor Hansen sunt doi dintre cei mai îndrăgiți vorbitori inspiraționali din America. Carti motivationale: Supa de pui pentru suflet Seria Supă de pui pentru suflet continuă să inspire milioane de oameni prin poveștile sale care trezesc speranța în triumful spiritului uman. În Supă de pui pentru suflet sunt adunate povești atemporale legate de miracolele care se produc în fiecare zi și zeci de perle de înțelepciune care trezesc inima și emoționează, care te inspiră să devii un om mai bun, să îți atingi potențialul, să îți lărgești orizonturile și să împărtășești iubire.

8. Omul care voia să fie fericit

Toți ne dorim să fim sănătoși, dar este oare sănătatea tot ce avem nevoie pentru o viață liniștită? Este. S-au cel putin ar trebui să fie, dacă nu ne-am tăia singuri craca de sub picioare. Carti motivationale: Omul care voia sa fie fericit Experiențele prin care trecem ne schimbă viața, dar ne oferă într-un final cheia unei existențe așa cum ne dorim. Cartea de față prezintă povestea unui bărbat bogat care, aflat în vacanță în Bali, întâlnește un bătrân vindecător ce pare să îl cunoască mai bine decât se cunoaște el însuși. Diagnosticul pe care i-l dă: este perfect sănătos, dar nu este fericit. Omul care voia să fie fericit este o călătorie spre descoperirea de sine.

Citește și:

9. Alchimistul

Scris în 1988, Alchimistul este cel mai cunoscut roman al lui Paulo Coelho. A fost tradus în peste 80 de limbi, a stabilit carti motivationale recorduri absolute de vânzări şi a schimbat nenumărate vieţi.

Alchimistul este povestea lui Santiago, un păstor care îşi părăseşte casa din Spania, aventurându-se în deşertul egiptean pentru a găsi o comoară îngropată în Piramide. Ceea ce începe ca o călătorie în căutarea unor bunuri materiale, lumești, se transformă treptat în descoperirea comorii ascunse în interiorul său.

10. În căutarea fericirii

În căutarea fericirii prezintă cele mai ciudate aspecte ale minții carti motivationale umane și ne îndreaptă pașii spre fericirea la care toți visăm. "Spuneți-mi ce-ați face dacă tocmai vi s-ar fi spus că nu mai aveți decât zece minute de trăit ? Ați intra nonșalant în biroul șefului să îi descrieți amănunțit ce defecte are ? […] E greu des pus, desigur, dar pariez că dintre toate lucrurile pe care le-ați face în acele ultime minute nu ați făcut nici unul azi." [Fragment din carte]

11. Lasă grijile, începe să trăiești

Dale Carnegie este unul dintre cei mai mari autori de literatură motivațională. Scopul lui a fost să îi ajute pe oameni să fie mai buni, să se autodepășească și să se folosească de darurile cu care au fost înzestrați pentru a se bucura de viață. Carti motivationale Dale Carnegie

Iar scopul cărții de față este să reafirme, să ilustreze și să scoată la lumină adevăruri vechi şi fundamentale, să vă îmboldească şi să vă determine să faceţi ceva pentru a le aplica.

"Odată cu trecerea timpului, mi-am dat seama că una dintre cele mai mari probleme ale adulţilor era îngrijorarea. Era limpede, aveam nevoie de un manual despre învingerea grijilor!" [Dale Carnegie]

12. Calea luptătorului pașnic

Carti motivationale: Calea luptatorului pasnic "O carte care vă poate schimba viața".

Dan Millman este student și campion mondial la gimnastică. Trezit într-o noapte de un coșmar, el pleacă la o plimbare și ajunge într-o benzinărie unde întâlnește un bătrân maestru care îi va schimba pentru totdeauna cursul vieții. Întâlnirea dintre cei doi este începutul transformării gradate a personajului principal dintr-un tânăr superficial într-un luptător pașnic, un căutător spiritual. Romanul se adresează luptătorului paşnic care există în fiecare dintre noi.

13. Alte motive pentru a zâmbi

În orice moment al zile avem nevoie de o încurajare, de o motivare, de o vorbă care să ne transforme starea de spirit și să ne dea încredere, să ne ajute să începem ziua bine sau să ne carti motivationale liniștească înainte să adormim.

Alte motive pentru a zâmbi este o lectură motivațională cu umor, plină de citate înțelepte și experiențe semnificative atât ale autorului cât și ale celor pe care i-a cunoscut, o carte care ajută la construirea unei viziuni optimiste despre viață și despre relațiile dintre oameni. Tu ce motive ai pentru a zâmbi? Ai mulțumit astăzi pentru ele?

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.