Setari Cookie-uri

Documentare Netflix despre sănătate: informative, terifiante și inspiraționale

Unele dintre cele mai bune documentare Netflix despre sănătate care îți pot schimbă modul în care te raportezi la alimentație, medicamente, viruși și boli.

Chiar dacă poate pare un clișeu, sănătatea este cu adevărat cea mai importantă și este esențial, mai ales în momentul de față, să ne protejăm, să fim cât mai informați și să avem grijă atât de noi, cât și de cei din jurul nostru.

Lista de mai jos cu documentare despre sănătate îți oferă posbilitatea să descoperi lucruri interesante și umitoare despre ce se întâmplă acum în lume, te ajută să înțelegi mai bine de ce este extrem de important să ai grijă la alimentele pe care le mănânci, cum să ai mai multă grijă de corpul tău și cum să te ferești de anumite boli.

Documentare Netflix despre sănătate pe care merită să le vezi

1. Pandemic

Unul dintre cele mai bune documentare pe care le-am văzut pe Netflix este Pandemic, care explică foarte bine care este, în momentul de față, unul dintre cele mai mari pericole de care ar trebui să ne temem. Epidemia de coronavirus care afectează din ce în ce mai mult populația întregii lumi, a reamintit omenirii o problema: ce se întâmplă atunci când un virus mai periculos decât ce știm și care se transmite rapid, ajunge printre oameni? Pandemic îți prezintă de-a lungul a șase episoade, diverși oameni din lume care se lupta cu gripa (da, banala gripă e chiar atât de importantă). De ce? Întâi pentru că anual duce la moartea a zeci de mii de oameni și apoi pentru că mai mulți specialiști se tem de un fenomen prin care omenirea a mai trecut. Documentarul pune la îndoială pregătirea noastră în lupta virusurilor cu transmitere atât de rapidă, cum este și cazul Covid-19. Este informativ, inspirațional și terifiant.

Citește și:

2. Heal

Documentarul Heal a câștigat o mulțime de premii de la debutul din 2017, dar cu toate acestea relevanța informațiilor pe care le oferă este și mai mare în contextul de față. Documentarul oferă o viziune provocatoare asupra sistemului de sănătate american aflat în criză, dar face, totodată, un pas mai departe și vorbește despre una dintre cele mai importante probleme ale sănătății noastre: stresul cronic care ne afectează sistemul imunitar și duce la apariția anumitor boli. Cu o mulțime de experți din domeniul medical, psihologic, spiritual și homeopatic, acest documentar încearcă să înțeleagă legătura dintre mintea și corpul nostru pentru a preveni, trata și gestiona sănătatea mai bine.

3. The Mind Explained

Documentarul are în prim plan, așa cum este evident din titlu, totul despre minte și cum funcționează aceasta. Mai mult decât atât, oferă unele informații esențiale despre ceea ce se întâmplă în creierul uman, explorând diverse funcții precum formarea și reținerea memoriei, starea de visare, medicamentele psihedelice și afecțiunile mintale, precum anxietatea.

Citește și:

4. Rotten

Documentarul Rotten te va face să te gândești de două ori înainte de a mânca ceva, explorând modul în care creștem, producem, fabricăm și mâncăm produsele alimentare. Majoritatea oamenilor din Statele Unite nu știu de unde provine mâncarea lor și cu ce este contaminată, iar fermierii nu sunt în măsură să țină pasul cu cerințele consumatorului american. Consumatorii au devenit din ce în ce mai conștienți și încearcă să înțeleagă de unde provin alimentele lor și cum să facă alegeri mai bune în ceea ce privește mâncarea. Aflăm aici despre alimente contrafăcute, despre cât de reală e schimbarea climatică în anumite locuri din lume, despre cum producători locali sunt forțați de giganți să vândă la un preț derizoriu, despre lenta dispariție a fermierului mic și scoate la lumină adevăruri neplăcute despre cine controlează ceea ce mâncăm.

Citește și:

5. Farmacistul

Dan Schneider, un farmacist din Louisiana, este vedeta acestul documentar care spune o poveste destul de dramatică, dar care oferă unele informațîi importante. După ce fiul său a fost împușcat și ucis cumpărând droguri, Schneider a căutat dreptate și a dat peste o creștere a crizei de Oxicodona (Oxycontin) în propria farmacie. Oxicodona este un analgezic opioid cu potențial adictiv care este folosit pentru a ameliora durerile foarte mari. Bărbatul recurge la măsuri extreme pentru a scoate la iveală corupția din spatele crizei opioidelor.

6. The Game Changer

Cel mai probabil dacă faci parte din comunitatea vegană, ai auzit despre acest documentar, dacă nu, îți sugerez să îl iei în calcul, pentru că îți oferă informații care te ajută să ai mai multă grijă de organismul tău. The Game Changers urmărește călătoria lui James Wilks în căutarea adevărului despre aportul de carne în alimentație și a răspunsului la veșnica întrebare: "De unde îți iei proteinele?"

Citește și:

7. My Beautiful Broken Brain

Acest documentar începe ca un thriller captivant, suprarealist - un lucru deloc suprinzător având în vedere că este produs de David Lynch, cel care a produs și celebrul serial Twin Peaks. În timp ce familia și prietenii încearcă cu disperare să afle ce s-a întâmplat cu Lotje, o tânăra și genială scriitoare și regizor de film, aceasta pare că a dispărut de pe față pământului. Între timp descoperă că Lotje a suferit o hemoragie cerebrală masivă, s-a prăbușit într-o baie de hotel și a fost dusă de urgență la spital pentru intervenții chirurgicale pe creier. Prin jurnalele sale video, Lotje ne arată procesul prin care a fost nevoită să învețe din nou să vorbească, să scrie și să interacționeze cu ceilalți.

Citește și:

8. Prescription Thugs

Printre cele mai interesante și terifiante documentare Netflix, Prescription Thugs aduce în discuție ce se întâmplă în spatele industriei farmaceutice din Statele Unite. Documentarul acoperă în detaliu dependența de medicamente, dar vorbește și despre industrie în sine, modul în care medicamentele sunt create, comercializate și cum se obține profitul pe seama celor care devin dependenți. Este informațional, terifiant și chiar dacă privește dintr-un unghi anti Big Pharma, se vede că lucrurile sunt cercetate în amănunt și apar și oameni din industrie care vorbesc despre ceea ce se întâmplă.

9. End Game

Toți murim și tuturor ne este frică de moarte. Documentarul The End Game încearcă să ne schimbe percepția despre moarte, de la frică, la acceptare și pace. Ne este prezentat obiectivul spitalului Zen din San Francisco, care îi îndrumă și îi ghidează pe pacienții bolnavi în ultima fază prin consiliere și îngrijiri paliative. Spitalul ajută, de asemenea, și familia să se pregătească pentru pierderea unui membru al familiei.

Citește și:

10. Explained

Un documentare xtrem de interesant care îți consolideaza cunoștințele despre sănătate într-un mod explicit și accesibil. Documentarul aduce în discuție o serie de subiecte, inclusiv de ce dietele eșuează, criza apei în lume și cum am putea extinde durata de viață umană.

foto: By Art Furnace, Shutterstock

Vizionare placuta


Un râs colorat, contagios și un optimism molipsitor. O rebelă independentă, cinefila convinsă, o visătoare spontană îndrăgostită de călătorii și mistere gata de a fi descoperite. Un...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.