Setari Cookie-uri

Rutina de dimineață: trei obiceiuri bune ca să îți începi ziua cu dreptul

O rutină matinală solidă este pilonul unei zile fericite. Chiar dacă, pe moment, nu îți dai seama de beneficiile pe care obiceiurile de dimineață le aduc stării tale mintale și fizice, în timp, vei realiza că respectarea unei rutine la primele ore ale dimineții te ajută să fii în formă și să ai o stare psihică bună întreaga zi.

O dimineață lipsită de stres și cu obiceiuri sănătoase dă tonul întregii zile. De aceea, cel mai important lucru pe care trebuie să îl faci pentru a-ți începe ziua cu dreptul este să îți setezi o oră de trezire. Somnul din timpul nopții este vital pentru regenerarea organismului și pentru a fi odihnit, astfel încât să poți face față unei noi zile. Drept urmare, recomandarea specialiștilor este să îți setezi obiective clare în ceea ce privește orele de culcare și trezire. Astfel, vei fi sigur că dormi suficiente ore cât să fii odihnit și, în timp, vei reuși să te trezești fără a mai depinde de alarma ceasului deșteptător.

Iată și alte obiceiuri care îți dau un start bun dimineața:

1. Mănâncă sănătos și savurează o cafea bună

Este bine cunoscut faptul că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Dacă ai o dietă sănătoasă, te vei simți mai bine și vei avea o stare de sănătate bună. De aceea, este important să începi dimineața consumând alimente bogate în proteine slabe, cereale integrale și grăsimi sănătoase. Micul dejun îți dă energia de care ai nevoie pentru a face față tuturor provocărilor zilei.

Citește și:

Un alt aspect de care este important să ții cont este timpul pe care îl aloci celei mai importante mese a zilei. Acordă-ți suficient timp pentru a mânca gustări sănătoase și nu lua micul dejun pe fugă.

În plus, când adaugi acest obicei în rutina ta zilnică, ai timp să savurezi o cafea de calitate, principalul „furnizor“ de energie. De-a lungul anilor, a fost dovedit faptul că, dacă este consumată în mod moderat, cafeaua are beneficii semnificative pentru sănătate: înlătură riscul de depresie și îți dă o stare de fericire, reduce riscul de a dezvolta boli neurologice și cardiovasculare și îmbunătățește performanța fizică.

2. Acordă-ți câteva minute pentru a face sport

Sportul este recomandat la orice vârstă, pentru a avea grijă de sănătatea ta. Câteva exerciții fizice în fiecare zi nu doar că te ajută să îți menții într-o stare bună condiția fizică, dar și să previi apariția unor boli grave, asociate cu sedentarismul. Unul dintre cele mai bune momente de a face sport este dimineața. Astfel, vei putea să îți destinzi musculatura, după perioada de repaus din timpul nopții, și să te încarci cu energie. Specialiștii recomandă cel puțin 30 de minute de sport în fiecare zi.

Citește și:

3. Planifică-ți ziua

Unul dintre cele mai bune momente de a stabili prioritățile pentru ziua în curs este dimineața. Astfel, vei avea o perspectivă de ansamblu asupra tuturor sarcinilor pe care le ai de îndeplinit și îți vei da seama dacă vei putea sau nu să le duci la capăt. Planificarea zilei de la primele ore ale dimineții te ajută să fii mai organizat și mai productiv. Așadar, acordă-ți câteva minute, în fiecare dimineață, pentru a face o listă cu lucrurile pe care trebuie să le realizezi. Nu uita să adaugi și momentele de relaxare.

Ziua bună se cunoaște de dimineață, spune o vorbă străveche, așa că formează-ți obiceiuri sănătoase de la primele momente ale zilei.

Sursă foto: Dejan Dundjerski/ Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
28 Aprilie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.