Advertorial Nutriționistul Wasim Nazer explică ce este sănătos pentru noi să consumăm în aceste zile caniculare?

Într-un interviu acordat Georgiei Dascalu, în direct în matinalul „Dimineți cu Georgia”, de la Metropola TV, specialistul în nutriție Wasim Nazer a făcut o listă cu cele mai potrivite fructe și legume pe care le putem consuma în această perioadă fierbinte.

De asemenea, nutriționistul spune foarte clar când și cum ne este recomandat să consumăm carne vara. „Cea mai mare responsabilitate a corpului în momentul în care este plasat într-o situație caniculară este să-și mențină temperatura optimă. Pentru a reuși acest lucru, transpiră și, în mod direct, înregistrează o pierdere importantă de lichide. Ei bine, acest minus trebuie cumva completat. Ca să aducem aport hidric este important să consumăm fructe și legume bogate în apă. Cele mai recomandate sunt roșiile (94% apa), țelina (95% apa), castraveți (96% apa), căpșunile și pepenele (ambele au 92% apa), mărul (84% apa) și caise (86% apa). În plus, la fel de important este să ne ferim de alimentele care ne consumă apa din organism și aici avem pâinea, cerealele, cartofii și orezul.”, a povestit nutriționistul.

Mai mult decât atât „spune nu alimentelor îndelung procesate și consumă alimente cât mai... simple. Mezelurile și conservele din comerț nu au ce să caute în meniul tău zilnic, mai cu seamă acum. Recomandările nutriționistului vin în completarea celor spuse mai sus cu alimente precum iaurturi, ouă fierte pentru micul dejun, brânză proaspătă de vaci, carnea de pui și de pește, ciorbe și supe, salate proaspete. Și, pentru că regina absolută este apa, există câteva preparate pe bază de apă care te-ar putea ajuta să o consumi cu mai multă plăcere. Apa este vitală pentru organismul fiecăruia în parte pentru că aceasta regenerează celulele și permite sângelui să circule. Lichidele potrivite pe timp de caniculă sunt următoarele: limonadă, socată, ceaiul de tei cu lămâie, suc de fructe proaspete, ceaiul de busuioc, ceaiul verde, ceaiul de rozmarin, ceaiul de coriandru, ceaiul de sunătoare şi cel de măceşe. Un litru de limonadă pe zi te va răcori instant şi îţi va reda toate mineralele pierdute.”, conchide nutriționistul Wasim Nazer.

Interviul complet poate fi vizionat aici.VIDEO


Kudika
16 Iulie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri