Setari Cookie-uri

Legume și fructe de toamnă: Beneficii pentru trup și suflet

Iată cele mai benefice fructe și legume de toamnă!

Fructele și legumele sunt o sursă importantă de vitamine pentru corpul uman, iar din acest motiv este recomandat să le consumăm zilnic. Cu atât mai mult, în această perioadă din an, acestea sunt din ce în ce mai întâlnite, fiind necesare atât pentru sistemul imunitar, cât și pentru o stare bună de spirit. Astfel, îți voi arăta beneficiile celor mai răspândite fructe și legume de toamnă, dar și combinații deosebite de gusturi pentru sucuri naturale!

Fructe de toamnă

Merele

Merele sunt extrem de gustoase și sănătoase, fiind întâlnite cel mai des toamna. Acestea conțin magneziu, calciu, dar și o serie de vitamine fără de care corpul uman nu poate funcționa corect. Una dintre cele mai cunoscute este vitamina C, care ajută la menținerea unui echilibru în ceea ce privește sistemul imunitar. Cu atât mai mult, este dovedit științific că un măr pe zi ajută la buna funcționare a aparatului digestiv, absorbind deșeurile și toxinele, astfel prevenind cancerul de colon.

Citește și:

Perele

Perele sunt la fel de benefice pentru organism precum merele, fiind cu adevărat o sursă de vitamine: A, B1, B2, E. Cu atât mai mult, au un conținut bogat de minerale precum fosfor, magneziu, potasiu, dar și foarte mult calciu. Perele sunt cunoscute pentru efectul lor laxativ, fiind recomandate pacienților care suferă de boli cronice de stomac.

Strugurii

Strugurii sunt unele dintre cele mai căutate fructe de toamnă, atât pentru gustul lor special, cât și pentru beneficiile pe care le aduce organismului. Aceștia conțin potasiu, sunt o sursă importantă de apă, ajutând la circulația sangvină. În plus, strugurele este bogat în flavonoizi, ce contribuie la scăderea riscului de îmbătrânire vasculară prin scăderea nivelului de grăsimi non-benefice. Deși sunt cunoscuți ca fiind un fruct care îngrașă, strugurii pot fi consumați inclusiv fermentați, sub formă de vin. Medicii recomandă să se consume zilnic aproximativ 1-2 pahare de vin pentru o viață sănătoasă.

Citește și:

Legume de toamnă

Sfecla roșie

Sfecla roșie este bogată în vitaminele B și C, dar și în magneziu, cupru, fier, mangan, potasiu și fibre. Aceasta poate fi consumată crudă, în salate, dar și fiartă și introdusă în diverse rețete. Sfecla este recomandată femeilor gravide deoarece protejează fetusul de posibilele mutații genetice. Cu atât mai mult, stabilizează glicemia persoanelor care suferă de diabet și stimulează funcționarea normală a celulelor hepatice.

Vizionare placuta


Lorena Martin este redactor de beauty și skincare și s-a alăturat echipei Kudika încă de când se afla pe băncile facultății. Acum, după doi ani și jumătate, este absolventă a...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.