Setari Cookie-uri

Traume din copilărie: De ce este indicat să îți ierți părinții?

Iată câteva sfaturi despre relația pe care o poți construi cu părinții tăi!

Este adevărat că cele mai multe probleme ale oamenilor pornesc din copilărie. Se spune că primii 7 ani sunt aceia în care tinerii încep să își formeze percepții și idei despre idealurile lor în viață. Este foarte important ca în acest interval, copiii să aibă parte de cât mai multă iubire, grijă și atenție din partea ambilor părinți. De cele mai multe ori nu se întâmplă astfel, iar în așa fel se creează traumele din copilărie. Acestea sunt conștientizate abia la maturitate, atunci când adultul este pus într-o situație mai puțin plăcută. Este de menționat că foarte mulți oameni nu realizează că se confruntă cu o problemă dezvoltată încă din primii ani de viață și nu reușesc să o soluționeze fără ajutorul unui terapeut.

Citește și:

Ce fel de traume există?

Dacă vorbim despre traume, nu vom termina curând discuția. Traumele din copilărie pot fi provocate de lipsa unuia dintre părinți sau a ambilor, de prezența lor exagerată în viața copilului, de jigniri primite în copilărie, de cuvinte descurajatoare, etc. Motivele care stau la baza problemelor sunt variate și diferă de la om la om, de la situație la situație.

Cum se manifestă?

Precum am spus și mai devreme, există o mulțime de traume care diferă de la om la om. De cele mai multe ori, ne izbim de acestea în societate, în relațiile inter-umane. Astfel, vom lua un exemplu: atunci când un copil descurajat constant de către părinți ajunge la maturitate, acestuia îi va fi mai greu să aibă încredere în propriile sale forțe și să își expună clar părerea în spațiul public. Este adevărat că există o mulțime de astfel de situații mult mai grave sau dificile.

Citește și:

Cum se poate soluționa?

Primul pas spre soluționarea unei astfel de probleme este conștientizarea sa. În momentul în care înțelegi unde s-a produs trauma, reușești să pui prima piesă din puzzle pentru a o rezolva. Dacă ai găsit-o, atunci încearcă să porți o conversație interioară cu tine. Închide ochii, întoarce-te în timp precum un personaj și discută cu copilul tău interior sau cu oamenii care ți-au provocat traume. În cazul în care nu știi sursa acestor probleme, este indicat să iei legătura cu un psiholog. Acesta va fi în măsură să îți răspundă tuturor întrebărilor pe care ți le-ai adresat de-a lungul timpului.

Vizionare placuta


Kudika
17 Octombrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.