Setari Cookie-uri

Consumul moderat de cafea are beneficii clare asupra sănătății

Cafeaua rămâne o băutură populară la nivelul Europei

Asociația Română a Cafelei (ARC) prezintă noul raport emis de Federația Europeană a Asociațiilor Nutriționiștilor (EFAD) și preluat de către Institutul pentru Informații științifice despre cafea (ISIC) potrivit căruia aproape două treimi (62%) dintre nutriționiștii europeni consideră că un consum moderat de cafea are beneficii clare asupra sănătății, în vreme ce 86% sunt de acord că aportul regulat și moderat este asociat cu o îmbunătățire a performanței generale în sport.

Sondajul a fost completat de 585 de nutriționiști din 26 de țări europene care au contact direct cu pacienții, și oferă date noi despre gradul de conștientizare actual și atitudinile în ceea ce privește consumul de cafea din perspectivă medicală.

Peste 2 miliarde de cești de cafea sunt savurate în fiecare zi la nivel mondial1 și, în acest context, studii nou efectuate pentru a afla rolul potențial al cafelei asupra sănătății au sugerat un posibil „efect de protecție” în legătură cu o serie de boli netransmisibile, în special cu cele cu o componentă inflamatorie2. În timp ce încă se studiază detaliile care stau la baza acestei asocieri, cafeaua continuă să fie un considerent important pentru profesioniștii din domeniul sănătății atunci când vorbesc despre aspectele unui stil de viață sănătos.

Citește și:

Cafeaua rămâne o băutură populară la nivelul Europei, 43% dintre aceștia raportând că pacienții consumă până la 3 cești de cafea pe zi și, respectiv, 3-5 cești pe zi, niveluri de consum care corespund recomandărilor Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor (EFSA)3.

62% dintre nutriționiștii chestionați au recunoscut o asociere pozitivă cu aspecte ce țin de performanța mentală și fizică, inclusiv o vigilență îmbunătățită (86%), stare îmbunătățită (61%), îmbunătățire a performanței sportive generale (69%) și au fost de acord că un consum de cafea poate fi benefic pentru activitatea fizică (51%). Aceste concluzii reflectă un sondaj realizat anterior de ISIC asupra consumatorilor în timpul pandemiei în 20204 .

Citește și:

Pentru a citi raportul în totalitate, denumit „Perspectivele nutriționiștilor europeni despre consumul de cafea” dați clic aici.

Vizionare placuta


Kudika
17 Ianuarie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.