Dana Budeanu a postat o filmare, pe pagina ei de Facebook, în care a vorbit în stilul ei caracteristic despre persoanele care s-au speriat de cutremurele din Turcia și și-au pregătit bagajele, în cazul în care se întâmplă ceva asemănător și la noi în țară, numindu-i pe aceștia „handicapați”. Afirmațiile sale i-au deranjat pe niște părinți unui copil care are probleme de sănătate.

”Știu eu vreo doi care și-au făcut bagajul pentru cutremur. Ce ți-ai pus în bagajul tău pentru cutremure, handicapatule?”,a zis Dana Budeanu, în videoclipul respectiv.

Primul care a văzut filmarea cu pricina a fost tatăl copilului, Andrei Mihai, tot el fiind și cel care i-a adresat o scisoare vedetei, scoțând în evidență faptul că el și soția sa sunt profund dezamăgiți de comentariile jignitoare pe care le-a făcut. Ceea ce i-a scos din sărite, de fapt, a fost faptul că a folosit termenul “handicapat” într-un sens peiorativ, nefăcând altceva decât să perpetueze stereotipuri negative despre persoanele cu dizabilități, ceea ce poate duce la discriminare și excluziune socială.

Citește continuarea pe 9news.ro.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: