Evenimentul, inițiat de Cuisine sans Frontières în Elveția, unde se desfășoară cu succes de 14 ani, este organizat, în premieră, în România de Black Sea FooDignity Association, organizația caritabilă înființată de chef Adrian Hădean. Timp de trei seri, în zilele de 4, 5 și 6 noiembrie, invitații vor avea ocazia să asiste la duelurile culinare ale echipelor de chefi și să deguste creațiile, totul într-o atmosferă exclusivistă, de înaltă ținută. Bistro de l’Arte, NOUA Bucătărie românească, La Hambar, Zori, Soro Lume și Kaiamo sunt cele șase restaurante care vor intra în competiție în prima ediție românească Kitchen Battle. Astfel, invitații vor avea oportunitatea de a savura farfurii semnate de head chefii Oana Coantă, Alex Petricean, Alexandru Dumitru, Marian Zancianu, Mihai Iosif Toader și Radu Ionescu. Având în vedere participarea unora dintre cei mai prestigioși reprezentanți ai scenei culinare, locul de desfășurare ales a fost Hala Laminor, care reunește, în aceeași perioadă, profesioniști din domeniul ospitalității, din întreaga regiune, în cadrul târgului FoodService & Hospitality Expo.
Deși se poziționează, fără îndoială, ca un eveniment culinar de elită, Kitchen Battle este, în primul rând, un demers caritabil, menit să ofere un ajutor direct celor aflați în nevoie și să contribuie la schimbarea modului în care societatea modernă se raportează la gestionarea resurselor de hrană. Astfel, organizatorii urmăresc să facă un apel la responsabilitate și la conștientizarea impactului negativ al risipei asupra celor mai vulnerabili membri ai societății.
Cunosc și admir, de mult, pasiunea și dedicarea lui Adi Hădean pentru binele comun, fie că e vorba despre gustul de excepție pe care ni-l dăruiește în farfurie sau despre implicarea în viața comunității. Kitchen Battle este principalul eveniment care ne ajută să strângem fonduri pentru cauzele Cuisine sans Frontières. De aceea, am hotărât că aducerea acestui format în România este cel mai bun mod în care ne putem arăta susținerea față de inițiativele promovate, aici, de Adi.”, a declarat Martin Roth, președinte Cuisine sans Frontières.
Despre Black Sea FoodDignity
Black Sea FooDignity este o organizație umanitară fondată de Adrian Hădean în 2015, inițial sub denumirea "Asociația Adi Hădean”. Organizația desfășoară proiecte și programe pentru persoanele lipsite de resurse financiare și de perspective sociale, care se confruntă cu grave dificultăți în a-și asigura alimentația elementară și care nu beneficiază de siguranța mesei calde. Printre cele mai importante campanii desfășurate până în prezent se numără Solidar Social și Love all, feed all, prin intermediul cărora au fost asigurate peste 900.000 de mese calde pentru persoane din categorii defavorizate.
Spune-ti parerea!