Setari Cookie-uri

Sandra Ecobescu: Este foarte important să știi ce îți dorești

La zece ani de când a pus bazele uneia dintre cele mai îndrăgite fundații din România, Fundația Calea Victoriei, Sandra Ecobescu pregătește și mai multe evenimente frumoase în noul sediu și visează la primele filiale deschise în afara Bucureștiului.

Interviu Sandra Ecobescu

Ce te-a determinat să renunți la jobul din corporație și să te dedici pasiunii tale?

Au fost trei chestii. Rutina, starea de tensiune de la locul de muncă și lipsa timpului pentru mine și familia mea. Fiica mea, care împlinise deja șase ani, mă întreba de ce sunt obosită și de ce nu petrec mai mult timp cu ea. Nu am făcut un copil să îl crească bona sau să îl văd doar în weekend. Copilul are nevoie de timp și de afecțiune din partea părinților. În afară de asta, simțeam că pot să fac mai mult. Să fac bani și să îi cheltuiesc la sfârșit de săptămână ca și cum m-aș răzbuna pe ei nu funcționează pentru mine. Am avut noroc să am sprijinul soțului meu, mai ales în primul an când nu a mers foarte bine cu fundația, dar și al surorii mele alături de care am demarat proiectul și a cărei casă am folosit-o inițial pe post de sediu.

Citește și:

Ți-a fost frică vreo clipă?

Sigur că da. Și acum îmi este frica uneori. Însă am învățat, apropo de Wayne Dyer, cum să stăpânesc frica asta care, de cele mai multe ori este indusă prin educație. Nimic nu este sigur, de fapt. Nu știm ce se va întâmpla mâine, ne putem doar imagina. În prima fază, proiectul m-a și obosit dar m-a și stimulat. Faptul că am pornit la drum fără sponsori ne-a ajutat să fim mai inventivi și creativi. Acum mă gândesc doar la faptul că destinul unor oameni - angajații fundației, depinde de cât de performanță sunt eu. Reprezintă o mare încărcătură emoțională.

Acum mă gândesc doar la faptul că destinul unor oameni - angajații fundației, depinde de cât de performanță sunt eu. Reprezintă o mare încărcătură emoțională.

Citește și:

Crezi în planul B?

Eu nu am un plan B. Cred că treaba asta funcționează mai mult în afaceri. În cazul în care îți alegi ceva care te reprezintă și care e scopul tău în viață, e greu să ai un alt plan. În cazul meu, ceea ce fac acum e deja un mod de a fi. Cred că trebuie să te implici cu tot sufletul, să știi ce faci, să fii o persoană muncitoare și răbdătoare. Este nevoie să faci greșeli și să descoperi cum să faci lucrurile. Face parte din procesul de învățare.

Tu ai avut familia alături. Ce sfat îi dai cuiva care pornește la drum de unul singur?

Trebuie să îți găsești prieteni și mentori. Sunt atâția oameni deștepți, atâtea evenimente în cadrul cărora poți învăța lucruri, inclusiv cum să îți faci un ONG. În urmă cu zece ani, când am început noi, nu erau deși existau și atunci o mulțime de informații pe Internet. Important este să găsești pe cineva care să te inspire și să îți dea curaj. Să vii la niște cursuri care te ajută să îți dezvolți anumite abilitați. Foarte mulți dintre cursanții noștri și-au descoperit o pasiune care apoi s-a transformat în ceva mai serios. Oameni cu interese comune s-au împrietenit și au făcut schimb de idei. Am avut cursanți care au început împreună o afacere.

Citește și:

Care este starea de spirit necesară pentru a reuși după ce ai prins curaj să faci primii pași către scopul vieții tale?

Să fii cât mai atentă la tine și cât mai liniștită posibil. Nu poți să pleci furioasă de la corporație pe tine, pe șef și pe Univers și să ți se așeze lucrurile. Ideal este să îți pui ordine în viață înainte, să ai niște bani puși deoparte pentru primele luni. Dacă ești într-un cuplu, este important să existe înțelegere în acel cuplu.

Cum este să fii femeie antreprenor în România?

Eu sunt foarte optimistă și văd binele din oameni. Cred că în România nu are importanță dacă est bărbat sau femeie. Contează cât de bine relaționezi cu ceilalți, cât de sinceră ești cu oamenii, cât de inteligență ești.

Citește și:

Ce surprize frumoase ne pregătește Fundația Calea Victoriei pentru restul acestui an?

Pe 15 martie ne-am mutat în sediul nou, la etajul unei superbe vile, pe stradă C. A. Rosetti, 47 – cu siguranță spațiul generos și frumusețea zonei (suntem la mai puțin de un minut de Parcul Icoanei) ne vor inspira proiecte și subiecte noi.

Vrem să reedităm volumul "Pentru ce mergem la Operă?" și ne gândim deja să colaborăm de data aceasta cu un sponsor pentru susținerea acestui proiect muzical foarte iubit și bine primit de public. La prima ediție toate cele 2000 de volume s-au epuizat, în condițiile în care cartea nu a fost trimisă în librării. A fost însă foarte căutată de publicul din toată țara și în continuare primim solicitări de la oameni pentru acest volum.

Citește și:

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.