Setari Cookie-uri

Cele cinci daruri ale anxietății

Anxietatea se numără printre acele emoții de care toată lumea fuge. Insă ea conține nenumărate daruri. Iată care sunt acestea. 

1. Folosește-o ca pe un prilej de a a încetini ritmul vieții

Ca orice altă emoție, anxietatea îți transmite un mesaj. Mesajul anxietăți este, în esență, să încetinești, să te uiți în jur, să îți regândești alegerile. Anxietatea este ca un paznic prea îngrijorat, care nici măcar nu știe despre ce să-și facă griji. Nu trebuie să îți schimbi planurile, doar las-o mai moale și devino un observator.

2. Folosește-o ca pe un prilej pentru a afla mai multe

Anxietatea, la fel ca frica sunt emoții stimulatoare. Ele te stimulează să afli mai multe despre ceea ce dorești să faci, să găsești o strategie mai inteligentă sau o modalitate mai bună de a face ceva. Te stimulează să fii mai inteligentă.

3. Folosește-o ca pe un înlocuitor al entuziasmului

Citește și:

Atunci când cele două emoții sunt comparate, anxietatea și enuziasmul sunt produc același tip de senzații în aceleași zone ale corpului. Singura diferență dintre anxietate și entuziasm este factorul psihologic. Poți folosi acest lucru în avantajul tău reformulând modul în care percepi emoție. Ori de câte ori te simț îngrijorată , spune-ți că ești entuziasmată.

4. Folosește-o ca pe un prilej de a te cunoaște

Ceea ce face ca anxietatea să fie una dintre cele mai persistente și iritante emoții este factorul de incertitudine. Anxietatea se hrănește cu incertitudine, iar incertitudinea se află peste tot. Cu toate acestea, în loc de a lupta împotriva incertitudinii lumii în care trăim sau de a deveni dependente de obiceiuri sau alimente care ne dau un sentiment de certitudine, este mai util să îmbrățișăm incertitudinea. Folosește anxietatea ca pe un prilej pentru a te cunoaște și a identifica trăsăturile tale de caracter care nu pot fi schimbate.

Citește și:

5. Folosește-o ca pe un prilej pentru a te alinia cu scopul tău

Senzația de anxietate nu înseamnă că este ceva în neregulă cu tine. De fapt, înseamnă că mecanismul tău defensiv funcționează așa cum trebuie. Anxietatea este un mecanism defensiv al subconștientului tău care are ca scop să te atenționeze că te îndepărtezi de scopul tău, că există lucruri după care sufletul tău tânjește. Află care sunt acestea.

Featured foto by Fure via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.