Setari Cookie-uri

Patru instrumente pentru a descoperi cine ești cu adevărat

Descoperirea de sine este un element cheie al sentimentului de fericire și împlinire în viață. Este un obiectiv pe care majoritatea dintre noi încearcăm să-l atingem fără să fim conștiente de el.

Să te găsești pe tine este doar un alt mod de a spune că te cunoști și te descoperi pe tine. Oamenii aleg diverse căi pentru a realiza asta. A te înțelege la un nivel mai profund te poate ajuta să iei deciziile potrivite, să găsești fericirea și pacea în care mulți caută în afara lor. Iată patru pași care te vor ajuta în călătoria ta de auto-descoperire.

1. Mergi la un curs de mindfulness.

Tehnicile de mindfulness pot juca un rol cheie în călătoria ta de descoperire de sine. Acestea îți vor permite să îți acorzi mai multă atenție și să trăiești în prezent mai degrabă decât în trecut sau viitor. Printre cele mai popualre tehnici de mindfulness se numără meditația, introspecția și contemplația.

2. Organizează-ți timpul

Când ai o viață plină, poate fi ușor să uiți să îți faci un pic de timp pentru lucrurile cu adevărat importante pentru tine. La sfârșitul unei zile agitate tot ceea ce îți dorești este să te ascunzi sub pătură și să dormi. Cu toate acestea, este foarte important să nu lași nici o zi să treacă fără să aloci timp activităților care fac fericită, fie că este vorba de pictură, de o baie relaxantă sau de o clasă de yoga.

Citește și:

3. Fă un test de personalitate.

Unora dintre noi ne este mai greu să ne cunoaștem și să înțelegem ce anume ne face să reacționăm în anumite situații. Efectuarea unui test de personalitate te va ajuta să obții o mai bună înțelegere a propriei tale personalități și a modului în care îți afectează viața și luarea deciziilor.

4. Ține un jurnal.

Cumpără-ți un jurnal și petrece 5 sau 10 minute în fiecare zi reflectând asupra gândurilor și acțiunilor tale. Cercetările arată că ținerea unui jurnal contribuie la reducerea stresului și la o mai bună gestionare a anxietății. În timp ce persoanele care aleg să nu practice introspecția țin în ele emoțiile până când explodează, fiind în contact zilnic cu acestea le vei putea face față mai ușor.

Citește și:

Featured foto by Kitja Kitja via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.