Bunătate, iubire, somn, secretele unei vieți fericite de la Dalai Lama

Bunătate, iubire, somn, secretele unei vieți fericite de la Dalai Lama

O vorbă din bătrâni spune că oamenii inteligenți învață din greșelile sau, după caz, din vorbele înțelepte ale altora. Iată șase vorbe de duh de la Dalai Lama pentru o viață fericită.

1. Iubirea este absența judecății

Judecata nu face decât să creeze separare între oameni și să atragă în viața lor și mai multă judecată. Iubirea este adevărata noastră esența iar iubirea nu divide ci unește.

2. Religia mea este foarte simplă. Religia mea este bunătatea.

Bunătatea este una dintre trăsăturile de bază ale oamenilor avansați pe o cale spirituală. Bunătatea este un semn de conectare cu ființa interioară, de armonie și echilibru. Studiile științifice au arătat că bunătatea stimulează corpul să producă hormonii fericirii.

3. Acțiunile pozitive și negative sunt determinate de propria motivație. Dacă motivația este bună, toate acțiunile devin pozitive; dacă motivația este greșită, toate acțiunile devin negative.

Orice acțiune, indiferent dacă rezultatul este pozitiv sau negativ, depinde în mare măsură de motivație. Dacă motivația este sinceră, acțiunea poate fi pozitivă, dar dacă motivația noastră nu este pură, chiar și spiritualitatea poate avea un impact negativ. Important este ca intenția ta să fie una pozitivă, întotdeauna.

4. Amintește-ți că, uneori să nu obții ceea ce îți dorești, este un mare noroc.

Atunci când lucrurile nu merg așa cum am planificat sau ne-am dorit, avem tendința să ne comportăm ca și cum s-ar sfârși lumea. Intoarcem situația pe toate fețele și ne învinovățim. Universul însă știe mai bine ce este cu adevărat benefic pentru noi și lucrul de care avem nevoie. Ceea ce este al tău este pus de-o parte.

5. Nu putem obține pace în lumea exterioară până nu facem pace cu noi înșine

Mulți oameni trăiesc cu iluzia că fericirea și pacea provin din exterior însă lucrurile stau pe dos. Armonia interioară determină armonia exterioară. Iar ea poate fi găsită doar în momentul present, aici și acum.

6. Somnul este cea mai bună meditație

Somnul are uin rol mult mai important decât acela de a ne revigora corpul. Somnul este momentul în care intrăm în contact cu mintea noastră subconștientă prin visele noastre. Călătorim într-o lume complet diferită și ne întoarcem cu energii proaspete. Toate ființele vii se bucură de somn, una dintre cele mai importante activități pentru bunăstarea minții, corpului și a sufletului nostru.

Featured foto by ittipon via Shutterstock

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri