Setari Cookie-uri

Cinci tehnici mentale pentru a-ți îmblânzi mintea

Iată cinci tehnici mentale care te vor ajuta să îți îmblânzești mintea și să o pui la treabă în folosul tău cel mai  înalt. 

Gânditul în exces sau despicatul firului în patru și tendința de a întoarce ceva pe toate fețele, cum spun vorbele noastre din bătrâni, reprezintă una dintre dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă omul modern precum și unul dintre motivele principale pentru care oamenii tot amână diverse lucruri și nu își îndeplinesc obiectivele.

Energia mentală care este risipită căutând cea mai bună soluție cu ajutorul minții poate fi folosită în moduri mult mai inteligente pentru a realiza tot ceea ce îți dorești. Și asta pentru că mintea ta este un supercomputer capabil de lucruri extraordinare și minunate dar pe care este nevoie să înveți să îl folosești la capacitate maxima. Iar disciplina contează enorm. Din fericire, disciplina se poate dezvolta în timp. Până atunci, iată cinci tehnici mentale care te vor ajuta să îți îmblânzești mintea și să o pui la treabă în folosul tău cel mai înalt.

Citește și:

1. Descrie-ți opțiunile

Atunci când ești blocata între mai multe opțiuni, probabil că ai tendința să le supra-analizezi pe fiecare dintre acestea. Soluția este sa le descrii pe fiecare în detaliu și, mai mult ca sigur, vei găsi ceva ce nu ai văzut inițial.

2. Afla ce anume te atrage

In momentul în care afli care îți sunt opțiunile, stai de vorbă cu tine și află ce emoție de bază te atrage către fiecare. Este iubire sau frică? Fugi de ceva sau către ceva?

3. Intreabă-te care este scopul tău

Ceea ce încerci să realizezi este motivul pentru care acționezi sau cel puțin așa ar trebui să fie. Asigură-te că este așa în loc să te lași ghidată de emoții. Atunci când vine vorba de îndeplinirea obiectivelor tale, alege întotdeauna rațiunea.

Citește și:

4. Intreabă-te care este rezultatul potențial

Evaluează rezultatele potențiale ale fiecăreia dintre primele trei alegeri pe scara prferințelor tale. S-ar putea să descoperi că ai omis anumite detalii care sunt în folosul tău.

5. Nu lăsa doar mintea să te ghideze

De îndată ce afli toate informațiile, alege acea opțiune care te aduce mai aproape de realizarea obiectivelor tale și se bazează pe iubire. Asigiră-te că acționezi de îndată, înainte ca mintea ta să aibă timp să te saboteze.

Featured foto by fizkes via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.