Setari Cookie-uri

Ecografiile în sarcină: ce ar trebui să știe viitoarea mămică

Dacă primul gând al beneficiilor aduse de ecografiile în sarcină ar fi aflarea sexului copilului, totuși ecografiile aduc mult mai multe informații și pot ajuta în diagnosticul precoce al unor situații ce pot fi rezolvate medical, de aceea este atât de important ca aceste ecografii să fie realizate la timpul lor.

Exita riscuri pentru gravidă și bebeluș la ecografiile maternofetale?

Vestea bună este că aceste ecografii nu prezintă niuciun risc, nu iradiază, folosesc doar ultrasunete, fără niciun ecou negativ asupra sănătății oamenilor.

Ecografiile se realizează prin atingerea cu sonda ecografică a pielii viitoarei mame, folosind un gel care permite formarea unor imagini corecte. Sonda emite ultrasunete, iar acestea sunt interpretate imagistic și afișate pe un monitor. Ecografiile 3D si4D folosesc aceleași tehnici complet infensive, fără riscuri.

În funcție de caz, este posibil ca medicul să ceară mai multe ecografii de sarcină, pentru monitorizarea evoluției. În ultimul trimestru, ecografiile de sarcină obișnuite se vor face mai des, pentru a elimina orice risc.

Naștere ușoară!

Citește și:

Foto: By Pixel-Shot/shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
27 Iulie 2020
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.