Setari Cookie-uri

5 Pericole care pot să apară în primul trimestru de sarcină

Sarcina reprezintă o situație cu totul specială pentru femeia gravidă, atât din punct de vedere emoțional, cât și fizic, femeia traversând o perioada cu multe schimbări hormonale și fizice. În cele mai multe cazuri, sarcina evoluează fără probleme sau, dacă acestea apar, sunt ușoare și pot fi ținute sub control de către medici. Totuși, există unele riscuri care pot să apară în sarcină, cu precădere în primul trimestru, iar o informare corectă a femeii gravide poate aduce șansa ca acestea să fie recunoscute precoce și tratate în timp util.

Riscul de avort spontan

Acest risc este real și are o incidența destul de mare, fiind apreciat ca apărând în 10% din sarcinile confirmate. Cauzele și riscul de avort spontan sunt numeroase, însă unele dintre acestea pot fi depistate devreme și, în unele cazuri, avortul spontan poate fi prevenit. De aceea este recomandat să contactați medicul încă de la primele semne de sarcina, astfel încât gravidă să fie luată în evidență de către un specialist.

Sarcina extrauterină: este necesar a se identifica precoce

Sarcina extrauterină, așa cum îi spune și numele, se formează anormal, în afara uterului, astfel încât sarcina nu poate ajunge la termen și poate pune în pericol viața mamei. Dacă testul de sarcină are rezultat pozitiv, gravida este încurajată să ajungă cât mai devreme la medic, pentru a evaluat toți parametrii sarcinii și a identifica precoce o posibilă problemă. Sarcina extrauterină poate evolua către urgență medicală.

Citește și:

Foto articol: By Africa Studio/shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
21 Septembrie 2020
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.