Setari Cookie-uri

Povestea lui Dominique

În fiecare an, pe 11 octombrie, UNICEF marchează Ziua Internațională a Fetelor pentru a promova egalitatea de gen și șanse egale pentru fetele din întreaga lume. Anul acesta, în contextul pandemiei de COVID-19, ne propunem să o sărbătorim online și să ne imaginăm o lume mai bună inspirată de adolescente. Iată povestea lui Dominique.

Îmi amintesc de faptul că sunt fiica sufragetelor, sunt fiica lui Eleanor Roosevelt, Sofia Nădejde, Gloria Steinem, Angela Davis, Maria Cuţarida şi Ruth Bader Gainsburg, Simone de Beauvoir, Mary Wollstonecraft, Benazir Bhutto şi Malala Yousafzai. Ar fi păcat să nu-mi exprim opinia, din moment ce ele au luptat din răsputeri pentru ca eu să pot face acest lucru.

Unul dintre modurile eficiente de a preveni misoginismul este să îi înveţi pe ceilalţi despre feminism şi, desigur, despre egalitatea de gen. Nu ai nevoie decât de tine însăţi, de hotărâre şi, poate, de un proiector.

Mergi din clasă în clasă în şcoala ta şi creşte gradul de conştientizare asupra acestui subiect. Creează postere informative cu grafice impresionante care atrag atenţia, creează o pagină de Instagram, păstrează-ţi dorinţa de a afla cât mai multe informaţii. Pentru a face oamenii să se răscoale împotriva nedreptăţilor, nu trebuie să îndulceşti statisticile pe care le prezinţi, lasă-le să fie brute şi dureroase. Lasă-le să fie un semnal de trezire la realitate.

Citește și:

Îmi doresc foarte mult să pun capăt violenţei domestice şi efectelor sale. Din acest motiv, ajutată de prietenele mele am creat un podcast intitulat „Peda Talks”, în care adresăm problema vindecării după o relaţie toxică, abordăm semnele părăsirii unei legături care vătămează şi vorbim despre cum putem obţine ajutor după hărţuire. Scopul acestei iniţiative este de a aduce în prim plan acest subiect care afectează tot mai mulţi oameni în fiecare an. Cu toate că acesta este o preocupare majoră, sunt puţine măsuri luate de stat pentru a asigura bunăstarea cetăţenilor.

Un alt mod de a te implica în mişcarea pentru schimbare este să te alături sau să închei un parteneriat cu o asociaţie care susţine egalitatea de gen, precum Girl Up România, Centrul Filia şi ALEG România. În plus, trimite e-mailuri psihologilor, persoanelor publice şi reporterilor dornici să răspândească acest mesaj privind dreptatea socială.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Octombrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.