Setari Cookie-uri

Povestea lui Dominique

În fiecare an, pe 11 octombrie, UNICEF marchează Ziua Internațională a Fetelor pentru a promova egalitatea de gen și șanse egale pentru fetele din întreaga lume. Anul acesta, în contextul pandemiei de COVID-19, ne propunem să o sărbătorim online și să ne imaginăm o lume mai bună inspirată de adolescente. Iată povestea lui Dominique.

Vei întâmpina dificultăţi, vei fi refuzată, dar nu-ţi pierde speranţa. Gândeşte-te la fetele care au nevoie de aceste proiecte, gândeşte-te în primul rând la motivul pentru care ai început şi lasă furia şi dezamăgirea să te motiveze să realizezi lucruri chiar mai măreţe.

Deci, să recapitulăm reţeta pentru scrierea propriei poveşti.

  1. Fii conştientă de valoarea ta!
  2. Găseşte stimulul care-ţi poate ţine vie pasiunea – acea nedreptate pe care o deteşti cu desăvârşire.
  3. Alege-ţi calea.
  4. Scrie o declaraţie. Aceasta este a mea.

Bună! Eu sunt Dominique, am 17 ani şi lupt împotriva stigmatizării sănătăţii mintale şi pentru prevenirea violenţei împotriva femeilor. Tu pentru ce lupţi?


Despre Dominique (17 ani)

Citește și:

Savurez diminețile, misterele și soluțiile pe care te chinui să le găsești. Cred în oameni, în puterea fecăruia de a face bine și în compasiune. Lupt pentru incluziune socială, prevenirea violenței domestice și destigmatizarea problemelor de sănătate mintală.

Motivată de speranța că o mână de tineri poate schimba comunitatea, încerc să îmi inspir colegii să se implice în crearea unui viitor sustenabil și sigur pentru toți.

Featured foto: UNICEF/ Norbert Fodor

Vizionare placuta


Kudika
13 Octombrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.