Setari Cookie-uri

6 motive pentru care prietenii sunt importanți

Dacă simțiți că treceți printr-o perioadă grea, a avea un prieten care să vă ajute poate face tranziția mai ușoară.

Prieteniile vă pot îmbogăți viața în multe feluri. Indiferent dacă vă vedeți cu ei la un Aperol sau vă strângeți acasă la cineva pentru a vedea un film, prietenii vă învață despre sine și vă provoacă să fiți mai bun. Vă încurajează să continuați, când vremurile devin grele, și vă sărbătoresc succesele.

Dar prietenii fac mult mai mult decât să vă dea un umăr pe care să plângeți; ei au, de asemenea, un impact pozitiv asupra sănătății dumneavoastră. Unele cercetări afirmă chiar că prietenia este la fel de importantă pentru bunăstare ca dieta corectă și exercițiile fizice.

Deci, cum contribuie prietenia la bunăstarea dvs.?

Prietenii sunt buni pentru sănătatea fizică

Se pare că relațiile sănătoase contribuie, de fapt, la o sănătate fizică mai bună. A avea un cerc strâns de prieteni vă poate reduce riscul de probleme de sănătate, cum ar fi diabetul, atacul de cord și accidentul vascular cerebral.

Citește și:

A avea legături sociale puternice poate, de asemenea, să scadă sentimentele de singurătate, care vă pot afecta longevitatea. Potrivit unei analize din 2010, persoanele cu relații puternice prezintă un risc de deces prematur înjumătățit. Izolarea socială și singurătatea sunt legate de o varietate de probleme de sănătate, cum ar fi hipertensiunea arterială, abuzul de substanțe, boli de inimă și chiar cancer.

Prietenii încurajează comportamente sănătoase

O posibilă explicație pentru aceste beneficii pentru sănătate este că prietenia vă poate ajuta să faceți schimbări în stilul de viață, care pot avea un impact direct asupra bunăstării dvs. De exemplu, prietenii dvs. vă pot ajuta să vă stabiliți și să vă mențineți obiective pentru a mânca mai bine și a face mai multă mișcare.

Citește și:

În plus, oamenii sunt mai motivați să se țină de un program de slăbire sau de exerciții fizice, atunci când fac acest lucru cu un prieten. Este mult mai ușor să rămâneți activ, atunci când aveți un prieten alături.

Prietenul respectiv vă poate sugera, de asemenea, activități pe care nu le-ați fi luat în considerare pe cont propriu - astfel, împingându-vă în afara zonei de confort.

Prietenii vă oferă sprijin emoțional

Dacă simțiți că treceți printr-o perioadă grea, a avea un prieten care să vă ajute poate face tranziția mai ușoară.

Cercetările arată, de asemenea, că fericirea este contagioasă în rândul prietenilor. Un studiu efectuat pe elevii de liceu a constatat că cei care erau deprimați aveau șanse de două ori mai mari să se refacă, dacă aveau prieteni fericiți. La fel, copiii au fost pe jumătate mai puțin predispuși să dezvolte depresie, dacă prietenii lor aveau o „dispoziție sănătoasă”.

Citește și:

Prietenii vă ajută să vă dezvoltați încrederea în sine

Toată lumea are îndoieli de sine și insecurități, din când în când. Dar a avea prieteni care vă susțin joacă un rol important în construirea stimei de sine sau a cât de mult vă apreciați și vă iubiți.

Prietenii vă pot ajuta să vă simțiți mai încrezători, oferindu-vă laude și sfaturi atunci când vă simțiți nesigur. Vor lumina cât de uimitor sunteți și cât aveți de oferit altora.

Prietenii vă ajută să învingeți stresul

Toată lumea trece prin evenimente stresante. Dacă știți că aveți oameni pe care vă puteți baza, este mai puțin probabil să percepeți chiar și un moment dificil ca fiind stresant.

Petrecerea timpului cu prietenii poate ajuta, de asemenea, la reducerea stresului. Potrivit Școlii de Medicină Harvard, „conexiunile sociale ajută la ameliorarea nivelului de stres, care poate dăuna arterelor inimii, funcției intestinului, reglării insulinei și sistemului imunitar”.

Citește și:

Prietenii vă pot ajuta, de asemenea, să faceți față situațiilor stresante. Potrivit unui mic studiu, atunci când copiii stau cu prietenii în timpul unei situații stresante, produc mai puțin cortizol, un hormon eliberat atunci când corpul este stresat.

Lipsa de prieteni vă poate lăsa să vă simțiți singur și fără sprijin, ceea ce vă face vulnerabil la alte probleme, cum ar fi depresia și abuzul de substanțe.

Prietenii vă motivează să fiți cel mai bun

Prietenii pot fi, de asemenea, o influență pozitivă. Dacă sunteți prieteni cu oameni care sunt generoși cu timpul lor, îi ajută pe ceilalți sau sunt ambițioși sau orientați spre familie, este mai probabil să dezvoltați și dvs. aceste valori.

Prietenii au puterea de a vă transforma în cea mai bună versiune a dvs. Ei vă văd și vă iubesc pentru cine sunteți cu adevărat. Vă încurajează și vă motivează să faceți mai bine și să fiți persoana care vrei să fiți.

Citește și:

Featured foto: Unsplash

Vizionare placuta


Kudika
26 Iulie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.